Miss Magnifique!!

Wednesday, 2 May 2012

My Rebellious Act? *curi-curi-pergi-pwtc-sorang-sorang* lalala~

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang


arha~
tajuk macam poyos...:p
sebenarnya aku nak cerita...aku pergi pesta buku sorang-sorang tahun lepas.. dari rumah ke pwtc, aku pergi sorang2..masa kat pwtc tu pun sorang2..hehe...

maybe bagi korang, ala tak payah nak gedik sangatlah, korang pun selalu je pergi mana-mana sorang..relaks je, tak ada siapa kecoh kan? tapi, aku ni lain sikit...hoho..

aku, kalau dekat-dekat, nenek aku tak kisah aku pergi sorang2... tapi tu pun, selalunya berhantar and berambil lah kan...nak naik public transport sorang2? wasalam.... tapi kalau ada kawan atau cousin ke, nenek aku tak kisah je..

tapi, tahun lepas, pertama kalinya aku buat kerja gila.. sebab tahun lepas aku pergi naik public transport sorang2... pergi jalan2 kat tempat yang agak jauh dari rumah sorang2... even if aku pernah jalan sorang2 kat tempat yang jauh dari rumah, itu pun selalunya ada orang tolong hantar and ambil...

tapi ceritanya tahun lepas nak pergi pesta buku,
sebab aku nak pergi hari pertama jugak..sebabnya?
sebab aku nak dapat penanda buku hlovate..:p yeah rite, because of hlovate, aku pertama kalinya memberanikan diri pergi ke tempat yang agak jauh untuk membeli buku dan mendapat penanda buku...
*tak payah nak blamed on hlovate lah, aku memang teringin pun nak travel sorang2...nak rasa konon berdikari..kehkehkeh..:p*

i'm not scared.. seriously.. and for me its fun to travel alone.. being alone... and shopping books alone... keke

but ofcoz la aku tak cakap dengan nenek aku, yang aku pergi sorang kan. aku cakap pergi dengan kawan..which was supposed to be true, sebab mula-mula memang kawan aku nak join. but then, she had something came up that made her cant join me at all..
mula-mula, memanglah macam, er...what should i do? go or not to go... but i must go.. i want hlovate's bookmark... but alone?
then aku tetap buat keputusan nak pergi jugak..by hook or by crook...
aku just tawakal je..lagipun nak pergi beli buku je kot..and just naik train je... pergi and balik... nothing to worry, kan? teehee~

so, aku pergi jela sorang2...shopping buku banyak2..;p
lepas tu pergi lagi dan lagi..:p sebab tahun lepas aku pergi 4 kali... sekali je sorang.. yang lain pergi dengan orang..haha..

and guess what?
Alhamdulillah... i'm still alive today..:p
Alhamdulillah... i'm okay till today..xD

esok pun ank pergi pwtc lagi, dari rumah soranglah..tapi kat sana ada nak jumpa kawan-kawan kot.. harap maklum.. perempuan yep..:p

siapa nak pergi pesta buku?
jom?
:p

rebellious act ke? no, rite?
ni sepatutnya, kena letak tajuk, budak baru nak belajar berdikari..kehkehkeh...

*tadi, nenek aku dah sound awal-awal, pergi dengan siapa...dia kata jangan pergi sorang, nanti adik nak melintas jalan nanti, kang tak nampak ke..er, setakat ni Alhamdulillah aku melintas jalan nampak je...  tapi, insyaAllah juga, ada orang nak jumpa dalam perjalanan pergi, and hope so, kitorang dapat catch the same train..teehee~~

cuma, dulu lah, masa tahun 2008 aku pernah hampir kena langgar dengan motor masa melintas, lepas tu aku kena maki dengan penunggang motor tu... salah aku ke? entah..aku rasa motor tu la salah sebab tetiba dia laju je...dah tau tu kawasan perumahan...
masa tu kebetulan aku seorang, nak melintas...
and, memang taklah aku nak bagitau family aku kan... masa tu aku pun terkejut gakla sebab memang betul-betul sipi je lagi nak kena langgar...
tetiba aku rasa, aku ni memang sengaja nak bunuh diri ke apa? hoho...
tetiba bila motor tu blah (lepas marah2 aku), aku boleh tanya diri aku, eh aku hidup lagi ke?
sebab masa motor tu dah betul-betul dekat dengan aku, aku boleh terkaku tengah jalan, and then motor tu mengelak, tapi dia tak jatuhlah, dia mengelak sipi je...
mungkin sebab terlalu terkejut, bila motor tiba-tiba datang kot, tu yang buat aku terkedu tengah jalan..

huhu...
esok ni, aku ada long way to go...macam biasa kena balik sebelum pukul 5, i mean kena keluar dari pwtc tu, sebelum pukul 5..haha.. skema tak? well, aku kan perempuan, jadi kenalah menjaga diri dan balik sebelum senja...:p

ada siapa yang pergi esok? tweet2 aku eh,..;D

err, aku tak blogwalking lagi dan lagi...oh plis, jangan marah aku....oh plissss... jangan bunuh aku... oh plissss...jangan benci aku...and oh plisss sila datang sini lagi dan lagi..haha..:p


xoxo,
Miss M~

37 comments:

Haruno Hana 하나 said...

hehe~ rilek2 part blogwalking tu.. apa pon, hana pernah gak naik public transport sorang2 dulu pd hal mama abah mmg x kasi.. sbb nk balik awal punya pasal.. kwn pon tiba2 xleh teman kan :(

reenapple said...

hheheheheheee... normallah tu. not rebellious okey coz i used to do that.. quite a lot.. tapi bagitahu juga family nak p mana even sorang3.. hehehehe.

And then.. anda seorang yg berani..heheh. Eh ramai je yg buat macam tu. kekeke.

* nak marah ni tak blogwalking.. heee.. #Kidding#

Choki said...

Haha..Smata-mata utk Hlovate.X leh nk salahkan Kak M XD Jaga2 Kak crossing jln sume tu.Org yg bwk kenderaan skrg ramai yg otak kat lutut (Ramai..bukan SEMUA) Gi book fair tu lg ke nnt? Have fun!! ;-)

aiEz said...

aie pun suka karya dari hlovate jugak..superb,hee...aie mahu teman tapi jarak memisahkan kita...ceewah..;p

kura said...

cerita pasal pesta buku lagi. ramainya ramainya blogger pg pesta buku wo :0

Miss Purple said...

saya pun minat sangat2 dengan novel2 hlovate...=D

HeNRieTTa JoSe said...

Rietta pown kdg kdg suka sgt jln sorg sorg...

Nong Andy said...

baru2 ni pong akak sesorang jejalan cari buku hehehe.. best. dpt gak beberapa buah.. lari budget!!

Ini Kisah Tia said...

tak menahan baca .. huhu .. btw , kamu rajin jalan sorang2 kan? saya kena pikey 24 kali kot ;)

deno said...

syoknya m dapat pergi... sis sedih betol... nak pergi jugak!!! m pegi sorang senyap2 eh... ohh... bestnye... kalau sis kat sana sis pun nak buat mcm tu.. ye la kan. sis nak pegi mana2 my mum n abah mesti tak benarkan kaau sorang2.. mesti berteman! sis umo 23 dah!! jeles.. huhu:p

p/s : m sihat? lama tak dgr berita m... nak pegi esok take care ya sayang.. :)

Queenie said...

hi dear...

hey...jangan berjalan sorang2 tau, bahaya utk awak....

jaga diri!

Rara Nasiha said...

best jalan sorang-sorang. banyak kali dah buat macam tu. tapi tengok wayang je, tak berani tengok sorang-sorang. macam forever alone la pulak. kihkihhh :)

Akue Achik said...

dah biasa forever alone bila bjalan..haha

Obat Tradisional Jantung said...

maksimalkan potensi anak negeri

zera eira said...

kawan2 zera pon ramai yang pergi. zera teringin jugak tapi ta sempat lahh. hmm.

NOOR FATIN said...

nenek risau la tuu. hehehe alhamdulillah semuanya selamat. jaga diri baik2 tau :)

teringin nak pegi pesta buku tu jugak! tapi jauh! wuwuwuw

O CIKTEDDY said...

cik x minat bace novel tebal2 tu..ehehe
neway,mmg best pon jenjalan sorang2.. =D

aku HaniAsyira said...

peweett..nk ngorat bley jln snsorg ni.. keh2..

alamak still kat ganu lg.. :(

kay_are said...

hlovate memang best!! err.. taknak tunjuk bookmark tu ke? owh.. jenjalan sorang2.. as pompuan, kire berani tu.. kalau ko sipi.. aku memang pernah kne langgar motor pun -__- alhamdullilah hidup lagi..

CikAnyss' :O said...

jom nak pergi gak . hehe ..
a;ahh , nak kena ni cik m ..
xpa2 take ur time untuk bw . hehe

۞ s.m.i.l.e ۞ said...

Salam. laamaaaaaaaaaaaaaa sangat saya tidak melawat kalian, semoga terus menulis dengan senyuman ye... ◕‿◕

mira maisara said...

sampai sekarang mira xberani naik transpot awam jalan jejauh. naik area shah alam je lepas.hehe

shedameor said...

sheda pon kadang2 pegi je sorang2, malas ramai2. hehe

Telor Power said...

kes pesta buka ler ni

Pembunuh Tanpa Bayang said...

=) Aku selalunya berseorangan kerana teman-teman kebanyakkan sudah punya haluan.

baru bercadang mahu ke sana juga esok. =) agak lewat,harapnya masih berbaki lagi buku untuk aku.

Mr.Clive said...

haha asal gembira,kan? chill la.just langgar je...hehe i know it sounds reckless but for the fun of it,just go for it!

CaDLyNN said...

22 buku untuk 2 hari ke pesta buku?
u r rock M~... :)

Liselle MonCherie said...

Sneaking out is the best title mwehehehe!Alaaa mengapakah jauh sgt dr Perak huhuhu :'(...PWTC!!
I want to meet you,huhu T_T

Serious motor skrg ni ditunggang oleh org yg teruk!
Diorang tu lagi nmpk org nk melintas lagi pecut...kdg2 tiba2 je ade motor...hoho mcm....teleport plak XD.
Hati-hati ea! :D

Nur Aischa said...

haha sama lah. aisyah pun kadang2 keluar sorang juga. best kan :D eh btw dah lama tak pergi ke pesta buku, pwtc. nak pergi~

c'axoera ヅ said...

tak larat dahhhhh >_<

nuyui a.k.a miss YUI said...

kan besh lau ada kat ipoh ni..leh la p..

lisa said...

belikan untuk lisa sekali buku tu.. memang best k! masalhnya xde masa nk g pwtc and book fair dah habis pun kan :(

Domu-kon said...

baru pulang dari pesta buku..sempat berjumpa Faizal Tehrani... :)

ABU said...

Kalau pempuan sblh2nya jgn lonerenger selaalu..bahaya skrng bnyak penjahat..

Btw, aku pun p pwtc gak baru2 ni.. Hehe

Anyyss Shuhaimi said...

nak ikut pegi pwtc..huhuhu

zulhilmi tempoyak said...

len kali gtau.. org bleh temankan.. heeee

Leeza dayasari [santai leeza] said...

leeza sendiri suka travel sorang2.. best jer..
tp malangnya kadang2 takut pun ada..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...