Miss Magnifique!!

Saturday, 9 June 2012

Stylosta lagi? *erk muntah*

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang



sejak aku ada blog untuk aku mengekspresikan gaya aku *muntah*..kekeke.. iaitu stylostalookbook . (pergh nama blog nak poyos je) teehee~
aku pun mengushalah balik pakaian-pakaian yang aku ada dengan merujuk balik kepada post aku sejak march lalu... (aku bina blog ni bulan march haritu)

barulah aku sedar, dah beberapa bulan ni aku asyik ulang pakai kasut yang sama je. berjasa betul kasut vincci tu kat aku..
and then beg aku pun aku suka ulang pakai.. nasib baik beg ada gak selalu bertukar. dari kasut. kasut aku jarang bertukar. mungkin aku suka tahap gila baban dengan kasut vincci aku tu..hehehe..
tapi ada gaklah pakai kasut sport..hoho..

ini gaya last year yang sangat epic bagi aku. sebab aku rasa ni selepas bertahun-tahun, first time kot aku keluar shopping pakai long/maxi dress. 


start tahun ni aku dah mula pandai nak pakai long dress and maxi skirt.ini adalah gaya yang aku paling suka..hoho.. 
(sendiri pakai, sendiri puji, sendiri suka -_- hampeh)

yang ni aku suka color mix yang aku pakai untuk pastel.
(kahkahkah, tak pernah aku rasa orang suka dan perasan sendiri. sah aku ada penyakit SS - syok sendiri)
-_-

aku suka style yang ni juga, tapi style ni nampak kembang... =( sebab yang ni aku pakai maxi skirt. selalu aku pakai long dress or maxi dress.
jadi, kalau korang nak pakai top baju yang baggy dengan maxi skirt sila fikir 2 kali, sebab anda akan nampak kembang dari biasa..haha.


yang ni aku rasa aku posed macam penguin. tapi mix dengan bag tu sangat style.
(kahkahkah lagi, sebab syok sendiri lagi -_-)


ini gaya masa pergi bandung. sila jangan tengok jeans itu. itu jeans lama yang aku rembat sebab aunty aku kata jangan pakai long dress or skirt nanti susah nak jalan. oleh sebab aku packing barang last minute aku tak jumpa seluar jeans aku yang longgar2 sikit kat mana. jadi aku rembat je yang ni. er, lagipun ni favorite jeans aku dulu sebab aku rasa dia cantik.. -_-

tengok kasut smaa lagi..-_-'

aku suka baju polkadotsss ni!!! and gelang yang aza bagi sangat match dengan baju and bag aku..wahaha..
:D

mahu gambar lagi?
sila lawati laman web
stylostalookbook.blogspot.com
kehkehkeh

*asal barang2 aku ni banyak warna brown?
and black?
tak ada warna lain ke?
lepas ni nak beli kalerful la. kehkehkeh.,*

adakah anda tak pernah jumpa orang yang suka perasan and syok sendiri macam saya?
ya, sekarang anda sudah berjumpa dengan sayaaaa!
kahkahkah.


entry tak ada motif.
er ke ada?
motif syok sendiri?
kahkahkah

sekian.

;p


xoxo,
Miss M (0_0)

sometimes i feel like i'm losing my sense of humour...


42 comments:

zera eira said...

yang jeans n last tu ohsem jeles tgk. Stylo nauuuuu. Gewam titew. Hehe. Mana ade syok sendiri. Menarikkk ooooo. :))

Reena Shukri said...

style gila jeans tu...reena suka tengok style kak teenage..jd diri sendiri lg bagus dr meniru cara org lain..=)

Fienazzuki said...

ngeee...
suka gila gamabr yang kat bandung tu....
I'm new here...
do visit mine

Elysa Sofia said...

suka baju polkadot tu!! cantik ! hehe puji diri sendiri takpe..lisa pun buat camtu hekhek xD

MulutPayau said...

semua yg adik pakai tu memang cantik dan menarik....sesuai sangat dgn adik...

HeNRieTTa JoSe said...

suke jew tgk...sbb rietta pown xpndai dressing...

Pss...ooo, best lew klu muka rsa moist....tp stu pack kecil tu, bleh pkai byk kli....jwpnye nk abiskan stu jar tu...setahun kot....hehehe....

merapu said...

semua cantik2. huhu

reenapple said...

hurm.. aku tak pnadai nk stylo stylo ni.. hehehe.

Aku lagi suka simple.. mungkin agak selekeh tapi aku suka ity even kadang3 terdetik juga di ahtai nak berpakaian cam mereka3 yg gorgeous

teha said...

cantik nyee die.. tp xpernah pon tgk muke.. hihihi :)

adan said...

anda pandai mengenakan pakain.. boleh jadi pereka fesyen ni.. =="

CaDLyNN said...

wuuu...stylo la M ni :)

aizamia3 said...

semua lawa-lawa tapi kalau akak pakai, abg akak cakap akak lagi kembang.. hahaha.. saje nak mengkondemkan hati kecik akak je..

.........cP~ said...

Salam.

Amboi! Bukan main dia. Haha.

p/s: Bukan hari2 makan RM25 la. Gila la kalau hari2. Selalu makan kalau kerja RM3.70 je (nasi separuh) makan sehari sekali. Haritu sebab cuti tak tau nak makan kat mana, keluar naik teksi campur tolak tambang, total dalam RM25 la untuk lunch. Haha.

Rara Nasiha said...

awat tak tunjuk muka nie? malu ye. hihi :)

shera haifa said...

wah seorang yg bergaya juga adik nie..
;)

shahrazali said...

kenapa x nmpak kepala gmbr2 tu??

Iffah Afeefah said...

mmg style sgt

nmpk gurly n menutup aurat

ske pakai skirt kembang n cardigen

xreti pesen2 sgt

TwIstiEs*meSti Mau* said...

peace!!!!! hahaha...


:)))))

jeBateja said...

Errr....mcm MODEL baju lah......ahakz....lepas ni jual baju plak aaa....

Eyda Syahida a.k.a Miss Butterfly said...

perghh perghh ! huhuhu

nak kene save ni gambar2 ni . mane tau kot2 serempak nanti kan ? hihihi


yang last tu comel ! ^^

kiera'sakura said...

klu belog kiera'sakura tue sokmo bertembung ngn kaler pink.. kihkihkih :p

Telor Power said...

seperti niat sebenarnya mahu ber shopping aje....

ABU said...

Ooo sekarang mmng fashion perempuan suka pakai skert eh... Tapi mmng nampak nice bagi aku.. Lagi muslimah mcm tu.. Kasut nampaknya kena tambah koleksi la hehehe

syafiqakarim said...

xreti nak pesen gitu :(
amboi.kapla manaaaaaa :p

Bidadari Syurga said...

kemain.... hihihihi

Uchi kay-f @hmad said...

emm menarik ala2 hana tajima pun iyer..

missSenget said...

wah..! bestnye tgk org pndai bergaya2 ni..

jeles..!!


T-T

tgk gmbr m, pastu tgk diri sndiri...


beza sgt..!! sob..sob..sob..

deno said...

cantik!!! M mmg pandai bergaya! i like it!!!!

p/s: kan best kalau deno dapat lihat muka M yang manis tu kan... :)

kay_are said...

macam complicated sangat je baju2 tu.. tapi pompuan memang standard camtu kot.. aku laki pagi2 jalan2 tshirt + jeans.. setel.. malam tambah je sweater.. habis cite.. ^^

Aishah Jahirah said...

akak pnya dressing teruk...muahehe xde citarasa sgt.main sarung je kdg2 tu...bergaya la tu...;p

shedameor said...

stylo habes. hehe

Nur Aischa said...

saya tahu kak M mmg seorang muslimah yg bergaya. suka tgk fesyen kak M walaupun tak nampak muka kak M yg comel tu :'D

salam singgah. dah lama tak singgah blog kak M.

aniswany said...

anis pun kalo dh suka barang tu ulang2 lah pakai yg tu ja.pastu berharap xda jumpa org yg kenal kita..huuuu

suka la style awak,stylo dan tutup aurat :)

khairul said...

abg suka yg jeans tu

Aqilah Ali said...

cantik cita rasa akak =D

aisy krim said...

stylo lah kau..jadik stylist aku mau?haha

fierul said...

hehehe sekali skala ,, but bju polkadots tuh memang lawa .. :)

nurul syuhada said...

cantknya sayang ! ur style . suka sangat :)

hazfee said...

semua gambar tanpa kepala.hehe :p
asal pakai menutup aurat sudah :D

fakhri khairi said...

angpa memang xde kepala eh? =='

cik mun said...

wah..bergaya~

hassy chan said...

pergh.. memang jeles ngn org pndi bgya nih..
gaya has asyk kne kutuk sbb asyk pki jeans ngn sneakers je.. x ladies sgt muahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...