Miss Magnifique!!

Saturday, 7 July 2012

Cover Zine - Aku

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang



sebenarnya aku tengah try nak buat satu zine. malam tadi aku baru je lepas buat cover dia. 

sebenarnya isi dalam dia dah 80% siap.
cuma aku nak buat editing and mungkin nak tambah lagi atau tukar lagi 2, 3 isi.
tajuk zine ni aku bagi nama, Aku.

dan oleh sebab ini adalah zine, dan aku boleh sesuka hati nak buat apa dengan isi dalam dia. so, aku bercadang untuk tulis beberapa zine pakai tangan, supaya ianya lebih 'aku' dalam zine ni. jadi, orang boleh tahu betapa buruknya tulisan aku, budak tadika punya tulisan lagi cantik (ini serius). 

dan untuk cover dia aku menggunakan teknik art journal. jadi ya, cover dia aku buat sendiri pakai tangan, tak ada unsur-unsur photoshop, jadi sebab itu cover dia buruk je sebenarnya.
oleh sebab kalau nak buat cover berwarna-warni akan mempunyai kos yang tinggi dalam pencetakan mahupun photostat, jadi cover dia pun aku try buat hitam putih, tapi end up jadi warna kelabu..  
-_-'



~~tadaaa~~





korang, aku serius nak jual ni. er, korang ada rasa nak beli ke? (berangan nak jual, padahal tak siap lagi pun -_-')
hihi. >,<

xoxo,
Miss M.

29 comments:

Picoz Shupalula. said...

dont jugde a book by its cover ;)

Miss Purple said...

wohoo, menarik tu =D

Badrina Ibtisam said...

Miss M!!!!!!! Kalau akak nak jual, bgtau Ye?!?!! Saya nak beli!!!! *serious ni*

zera eira said...

cerita la lagi, mana tahu berminat, bole beli nnti. :)

Nong Andy said...

tulisan akak punya cakar ayam gila hahaha.. er.. bukan lagi cakar ayam.. cakar harimau kot!!

Akem said...

menarik!
zine tu cerita tentang diri awak ke?
ataupun ada cerpen ke puisi ke?


sy kurang faham.
hahaha =.=

Akem said...

menarik!
zine tu cerita tentang diri awak ke?
ataupun ada cerpen ke puisi ke?


sy kurang faham.
hahaha =.=

cik mun said...

mun xpham..ni buku ape ni??huhu

aku HaniAsyira said...

ape zine tu ei?? sy suka benda yg simple2 jer.. =)

Choki said...

Beli3!!!! Ber copy2 saya beli nnt Kak M!! XD

Nur Aischa said...

pernah dgr psl komik zine ni (betul ke ianya komik??) mesti cerita dia best kan kak m :D

ABU said...

see bru aca aca nak jual terus ada orng nk bli..

Reena Shukri said...

Yg penting isi dia kak teenage..kalau bagus 4 sure org akn beli..=)

Rara Nasiha said...

meh la bagi free. hihi :)

NOOR FATIN said...

mesti best kan!! ;)

gudluck awak!

ghost writer said...

aku rasa kalau cover zine kamu guna yang macam doodle kat sebelah tuh pun dah kira ok. ia lebih menunjukkan imej teenager housemaid kamu, M.



*SAGA adalah novel yang mula2 diterbitkan pada sekitar 70an.

.........cP~ said...

Salam.

Hmm..? Zine ni apa sebenarnya..?

.........cP~ said...

Salam.

Hmm..? Zine ni apa sebenarnya..?

Alieza Dayasari said...

zine ni mcm apa erk?
dimuatkan cerita2 kew dlm nyer?

Alieza Dayasari said...

zine ni mcm apa erk?
dimuatkan cerita2 kew dlm nyer?

.........cP~ said...

Salam.

Oh...macam tu ke..

p/s: Guna je la doodle tu. kan dah kasi kat Miss M dah. Doodle yang saya dah kasi kat orang, saya takkan guna lagi dah. Bangga lak boleh jadi cover Zine sulung Miss M nih..hehe.

Eera Shera said...

peh nk buat zine sendiri..gud luck ye

shedameor said...

siapkan dulu ! hehe

KorN said...

ahh.. zine tu hape? zink tu aku tau laaa

HeNRieTTa JoSe said...

chantek jew cover tuh...simple...but adorable....

Err...ceciter serba sedikit sal zine....coz rietta xpndai sangat bab bab nie...is it comic or is it novel....

Elysa Sofia said...

dah siap bagitau!! :DD

Iffah Afeefah said...

aku beli

bgitau bile k

si kiut lavender said...

dah siap bagitau

serius nak beli nih...=)

akoo pae kembali? said...

siyes??nak beliii.eheeehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...