Miss Magnifique!!

Sunday, 22 July 2012

How's Your Ramadhan?

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang


sebelum nak cakap pasal ramadhan, nak update pasal duniawi jap..ops..hihi..:)
esok, insyaAllah aku akan berada di shah alam... untuk seminggu ni akan berada di shah alam dulu sebelum masuk ke rumah sewa...huhu..

Alhamdulillah, zine aku setakat ni dapat komen yang positif dari beberapa orang... huhu..thank you! :)

ada sesiapa yang nak ambil by hand zine kat shah alam? :)
and through pos pun boleh...:)

boleh dm twitter or pm facebook.
tapi lagi mudah kalau email aku terus kat iuthemagnifique@gmail.com
:)

esok insyaAllah akan menghantar penghantaran ketiga...:) insyaAllah kalau tak ada aral..:)


how's your first and second ramadhan?
ada buat check list?

oleh sebab aku tak ada printer, aku tak dapat nak print out je ramadhan check list yang dah memang ada kat internet ni.
nak buat sendiri and tulis, aku tak berkesempatan, sebab agak busy...:) huhu..

tapi, Alhamdulillah, tahun ni dapat terawih di masjid, dapat baca al-Quran, dapat dengar ceramah ilmu, dapat buat solat sunat, dapat puasa, dapat zikir...:)
korang macam mana pula?

lagi senang buat checklist, sebab kita boleh compare kan ramadhan tahun ni dengan ramadhan tahun lepas...moga amalan tahun ni lebih baik dari tahun lepas...

insyaAllah, aku akan segera untuk buat ramadhan checklist sendiri..:)

selamat beramal, ya kawan-kawan..:)

bulan ramadhan yang mulia ni, Allah dah bukakan banyak pintu pahala untuk kita..jadi kita patut ambil kesempatan ini untuk bersihkan hati dan diri...untuk perbaiki diri kita dan jangan lupa kalau ada free time dan kesempatan, kita perlu pergi majlis ilmu.. ilmu dapat, nama kita juga kan terus sampai ke langit..:)
lagipun semalam ada seorang ustaz tu cakap dalam ceramah dia, bulan ramadhan ni, amalan kita terus sampai ke Allah..jadi kita patut bersyukur, kerana Allah memberi kita peluang untuk dekat dengan Dia di bulan ramadhan..

kita patut meraikan ramadhan ni dengan sebaiknya, bukan sebab tunggu and excited nak raya, ya adik-adik..hihi..:)


peace, yo!

pesanan ini bukan untuk korang je, tapi untuk diri aku sendiri yang sering lalai ini..
jadi mari kita bersama-sama, together menjadikan ramadhan ni sebagai bulan untuk kita berlumba mendekatkan diri dengan Allah.. mana tau kita kan berjumpa di pertengahan jalan nanti..:)



ikhlas,
aku.

33 comments:

CekbOlat-bOlat said...

bolat hrap impian bolat buka puasa dgn akak tertunai.. hohoho

*sgt tinggi angan2 itu*

Reena Shukri said...

bagus betul la kak teenage ni..ingat mengingati antara satu sama lain..=)

NURUASHIA said...

happy fasting dear ^^

Cik Rongoks said...

selamat berpuasa ! ^^

Choki said...

Heeee..Lg saya nk beli Zaine Kak M ^_^ Alhamdulillah,my 1st and 2nd day have been great :-D

hassy chan said...

slmt mnymbut bln rmdhan.. hope pose taun nih lebih baik dr y lepas ngeee...

CaDLyNN said...

slmt berpuasa M :)

Lia Irdelia said...

Alhamdulillah..
everything seems to be gud..

selamat berbuka..
:)

Nurlyla said...

insyaAllah.. hehe (lyla xda checklist).. tapi insyaallah cuba meghayati gak ramadhan tu.. zine blum smpai lagi.. :)

xila riston said...

jom buka pose same2....kat rumah sy ...haaaa

steffany daph said...

slamat berpuasa (:

Leeza dayasari [santai leeza] said...

salam ramdhan...
moga ceria selalu.. baik2 belaka..
and good luck abt ur zine k...
hmmm
usaha yang baik.

shedameor said...

sheda tak dapat buat semua2 tu lagi. sedihh :'(

jeBateja said...

Hang makan apa hari ni.....

Nong Andy said...

:)

salam ramadan.. :D

Rapunzeel Cikilolo said...

selamat berpuasa dengan sungguh2 :)

si robot comel said...

salam ramadhan M :)

wah ada zine tuuu

Ayiesha Sani said...

semoga sempurna checklist tahun ni:-)

Layyinul Harir said...

selamat berpuasa!

sama-sama kita checklist amalan,sebelum sampai kitab amalan yang btol2 di akhirat nanti..

kay_are said...

aku kat shah alam so lagi prefer by hand tapi cane? @.@ aku tak pernah wat checklist cume aku akan cuba add up sikit ape yang aku wat ramadhan tahun lepas.. macam tu je =)

HeNRieTTa JoSe said...

salam ramadhan adk....

khairul said...

harap2 sempurna thn ni

Aishah Jahirah said...

salam Ramadhan M....slmt menjalani ibadah puasa....;)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

salam ramadhan dik (^____^)

amii afandi said...

selamat menyambut ramadhan :D

zera eira said...

salam ramadhan miss m! zera baru dapat hari ni zine tu. thankyou soo much! :)

MulutPayau said...

Assalamualaikum dik...

selamat mnjalani ibadah puasa..semoga semua amalan kita diterima oleh-NYA...

alif haris said...

target semoga ramadhan kali ini lebih baik daripada yg lepas2 ye :) insyaAllah

Nur Sakura said...

selamat berpuasa.... :)

Iffah Afeefah said...

meh dtg sini meh

buke sme nk

Ayiesha Sani said...

di tag..bace la..khas buat anda:-)
http://ayieshasani.blogspot.com/2012/07/life-aint-fairytale-by-teenager.html

en_me said...

salam ramadhan yee.. ehheee

dyabunga said...

zine? apa tu?kurang paham lorh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...