Miss Magnifique!!

Friday, 31 August 2012

Review: Revlon Color Stay Foundation (liquid)

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang


*aku malas nak snap picture jadi korang tengok jelah gambar yang aku kidnap dari google :p*

revlon color stay ni aku beli tahun lepas bulan april... sebab masa tu muka aku masih lagi tengah banyak jerawat and parut... and aku memang nak cari foundation yang boleh cover segala flaw kat muka ni ha.. and masa ni terdesak sebab ada function...
cousin aku cakap, kawan dia kata revlon color stay ni bagus.. jadi aku pun belilah...

yup.. sejujurnya aku memang puas hati... dia memang cover, and make up pun jadi long lasting even beberapa jam pakai makeup...and i started wearing it dalam pukul 4 petang. all the makeup stay in place walaupun dah pukul 2, 3 pagi...
yes... like seriously...tak berminyak, tak cacat pun makeup walau ada berpeluh kejap...
aku pun sebab ada function yang memerlukan aku untuk bertugas and first time pulak pakai color stay ni.. and yeah... ianya sangat memuaskan hati.. berbaloi terasa duit dah keluar tu... huhuhu..

ada orang tak berapa suka bau dia.. tapi, aku rasa bau dia okey je... aku boleh terima bau dia..

dan foundation ni sampai sekarang ada lagi... sebab..aku bukan jenis suka make up tebal.. so foundation color stay ni aku cuma pakai kalau ada function je... itu pun kalau aku rajin nak pakai.. kalau tak bbcream jugalah yang aku pakai..
and mungkin sebab muka aku tak teruk sangat macam dulu... jadi rasa macam tak perlu nak pakai foundation jadah semua kan... hihi..(tapi tak teruk pun, sebenarnya teruk gaklah)
sebab aku rasa korang pun tahu, yang foundation ni texture dia tebal.. jadi untuk yang cover segala flaw ni, mestilah lagi tebal dari foundation biasa kan, kan, kan? hihi...

is it worth to buy?
for me yes... sebab dia memang tahan lama and cover dengan bagus..

cuma lagi satu, agak sukar untuk mencuci... mungkin sebab foundation ni memang pekat jadi kena cuci dengan teliti and berkali-kali... so, sebenarnya foundation ni tak sesuai untuk pakai daily..sebab nanti nak solat nanti susah bila nak ambil wudhuk...
jadi... ianya hanya sesuai dipakai waktu anda red flag atau function malam...=)

and lagi satu haritu sebenarnya aku terbeli warna yang agak gelap dari kulit aku... jadi, aku cuba neutralizekan dia dengan bedak berwarna cerah...
harga dia tak ingat, tapi rasanya dalam rm60 kot..
and warna pilihan dia, ada banyak gaklah... dalam 6 atau 8 tone rasanya... 
sorry tak berapa ingat..al maklumlah dah setahun lebih...hihi..
oh and bila kulit dah okey sikit, aku rasa kalau pakai foundation ni, dia menutup your own glowing skin.. sebab dia jadi macam matte je.. so foundation ni memang untuk cover gila2 punya...muehehehe...

aku bagi 4 bintang dari 5 bintang untuk revlon color stay foundation ini... 




p/s: dah lama tak buat review mereview ni.. jadi buatlah review untuk sesuka hati... haha.. jangan marah yea sebab tak ada gambar yang wa snap sendiri.. malas lah nak snap... tsk tsk tsk...

p/s: dah lama jugak tak buat iklan.. kalau sudi klik iklan >>sini<< okey? ataupun sini mueheheh.. (tetiba demand lagi dan lagi.. -_-'


xoxo,
Miss M~

14 comments:

CaDLyNN said...

happy merdeka day :)

miss daya said...

i x reti beli foundation tang nk match kan skin tone tu laa.. so mmg kena pegi mac or bobbibrown ke yg ada assistance experts hehe kalau beli sndri nmpak cam topeng la jwbnye...

Akue Achik said...

seumur hdup tak pnh lg pki krim foundation..uhukk

Aishah Jahirah said...

akak kalau pakai foundation bertambah meriah cik jerawat naik...huhuuu

zila manaf said...

ni yg nk try nih hewhew

Iffah Afeefah said...

nk tnye cmne jerawat makin kurang je

#foundation? tak suke

zera eira said...

kne cuba ni! :)

rindu miss m!

MulutPayau said...

Assalamualaikum dik...

Salam Aidilfitri, maaf zahir dan batin...Dan juga salam merdeka utk adik...

hazanis said...

macam best je produk ni...:))

Leeza dayasari [santai leeza] said...

4 bintang erk....

khairul said...

sori abg x reti nk komen

kay_are said...

revlon? untuk pompuan je tu kan? sebab aku memang tk faham mende bbcream and whatsoeva ko cite kat atas tu.. @.@

Nurfatin Liyana said...

Assalamualaikum..
Nice review !
Liyana pun mmg bercadang nk try foundation revlon ni..
Nk cari for combination/oily skin :)

shikin atan said...

bagi i foundation ni memang best ... Mac pn x setanding coverage and smooth kat muka... i bagi 5 star lau nak glowing guna highlighter the balm cantik u olls!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...