Miss Magnifique!!

Wednesday, 12 September 2012

Federasi Bawahan

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang


dah lama tak menulis...
lepas siap zine haritu, sibuk mempromosi zine and menjual zine..mihmihmih...
and then, tup tap tup tap, busy sebab kononnya sambung belajar...(dalam pertimbangan setelah mendapat call tadi) hurm...

and then, busy sebab raya...

and then lagi, busy sebab masalah demi masalah...:(

and then memang dah kira lama gila lah tak menulisss..

lepas tu, dapat jemputan dari scovate ali untuk menulis sebagai penulis jemputan dekat blog federasi bawahan ...and tema untuk bulan ni adalah TRAUMA...
(ya aku pun trauma nak fikir cerita apa nak tulis hihi)

pusing gaklah kepala nak mikir cerita apa nak tulis..
sebab lama gila kot tak menulis...rasa macam idea pun beku je. tangan pun kaku je. hati pun tak nak nyanyi irama aksara mahupun huruf.

teehee...
but dalam takde idea...dalam melayan perasaan... tiba-tiba tangan rancak menulis sebuah kisah...

nak tau kisah apa?
tajuk dia --> Trauma Seorang Aku <-- tu link dia sekali aku bagi..

ehem, tak nak klik and baca? meh aku kongsi ayat last yang aku tulis kat kispen tu..

"tapi, percaya pada aku, hidup dalam trauma sama seperti kau bermandi darah yang hanyir dan darah tu masih basah walau kau sudah cuba untuk menghilangkannya, membasuhnya mahupun mengeringkannya walaupun sudah bertahun-tahun."

kalau korang berminat nak menulis karya untuk tema trauma ni, masih boleh lagi menghantar karya ya, kawan-kawan.. sebab kalau tak silap aku, dia sampai hujung bulan september ni.. kira nya satu tema untuk sebulan kot...:)

so, silalah jenguk-jenguk blog federasi bawahan ni yea..hihi..:)



p/s: nak jadi penulis tetap! kbai.

haha.


aku.

9 comments:

Nisa Greennnpanda said...

congrats la Miss M..
makin maju on following ur dream to be a writer.. ^_^

CaDLyNN said...

wah..dah jd guest writer ye..good luck M :)

zera eira said...

glad to know miss m da ade minat tetap. best tu! menulis ta semua org boleh buat taw. so, congrats sis! always supporting u. :)

Iffah Afeefah said...

skit2 la kan

janji ade peningkatan

HeNRieTTa JoSe said...

Tahniah...jap nk terjah p sna....

amii afandi said...

tahniah ^^!!

nak p usya la blog tu :)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

kenapa awk tak nk tulis cerpen dan hantar di majalah...??

Aishah Jahirah said...

tahniah....tulis ikut tema hebat tu imaginasi kena tinggi...

kay_are said...

waah... dah jadi penulis jemputan nampaknye.. tahniah2.. pasni leh r ko jadi penulis yang tetap lak kan? selamat maju jaya! insyaAllah tercapai cita2 ko tu =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...