Miss Magnifique!!

Friday, 7 September 2012

Natural Pinkish Blushy Cheeks + Review For Maybelline Blusher in Wooden Rose

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang



arha~
tajuk sangat gegirl kan? kan? kan?
*sepaklajulaju*
gedik seyh tajuk tu...euww.. -_-'

tapi apakan daya nak berkongsi juga dengan anda dan anda yang minat nak makeup... hewhewhew~
yang tak minat nak makeup sila duduk diam-diam sambil menghayati segelas ice water... :p

for daily makeup, dan konon tak nak nampak korang macam pakai blusher. konon-konon pipi tu memang ala-ala natural pinkish gitu, korang pilih warna yang light je untuk you olls punya blusher...

okay, kalau for me, i really love maybelline in wooden rose... because i love the color... and it just blends so well... i have caramel skin color (i guess), so this maybelline in wooden rose kinda match me... and i think it fits quite well no matter what color your skin are...*wink-wink*




and then using the small brush that come with the pack or you can use a big blush brush like this,

*this brush i bought at sasa, rm15.9*

and apply it to your cheek...
hmm..nyummy..hahaha..

seriously i love the color.  :D


i dont really remember the price, but its under rm30, i guess*


can see the different on my hand?
yang atas tu, the colour and texture on my hand.. (i'm using fingerto make the color stands out)
yang kat bawah tu, if you ada nampak pinkish sikit, its because i'm blending it with my blush..(then yang bawah tu using brush macam biasa)
can see or not? hahaha~
so, it doesnt really look like you're wearing blusher...
*wink-wink*
and the color makes you cheeks look pinkish blushy and natural..
teehee~


actually, apa-apa brand blusher pun boleh, asalkan color dia lebih kurang macam wooden rose ni..:)
yang maybelline ni, walau packaging dia nampak kecik, tapi tahan lama, because i bought this blusher end of last year, and still belum habis sampai sekarang...mihmihmih..

but maybe after this blusher habis, i'm not going to buy this anymore sebab it will be better if we can buy other brands...:) (hope can avoid maybelline, loreal, revlon.) i know its easier to find, and i know i'm using a lot of these brands, but i hope i can put it to my past now...teehee~ 

maybe FCC? teehee~ and we still have the face shop, skinfood and many-many more brands here in malaysia...hewhewhew...


p/s: saya masih menjual zine... :) teehee~ for those yang nak order..sila-sila..:p
p/s 2: gambar-gambar dalam entry le memoria tu, semuanya my cousins and relatives. and untuk bro telor power tanya pasal rumah, its one of my relative punya rumah...
and as usual, naik entry baru, le gambar sudah le delete...:P

ok daa~
xoxo,
Miss M~

5 comments:

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

YM pun mmg suka kaler Rose...YM mmg peminat Maybelline, suka lipstick,foundation, powder, eyeliner, eyeshadow.Tapi, blusher, YM suka ZA, kaler Rose gak.:)

zera eira said...

i want this! i want this! wahhh. ce tunjuk muka dgn make up! :)

cik mun said...

hehehe..mun xreti psal makeup2 ni..

aku HaniAsyira said...

fuhh, sy xmake-up pun.. tp baca jugak.. =)

Aishah Jahirah said...

alamak akak tak berblusher la dik..hehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...