Miss Magnifique!!

Sunday, 30 September 2012

Pergi Brunei Atau Tidak?

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang




*sigh*

a lot of things happened again. huuu~
haritu macam dah boleh overcome the worst part.
tapi ada lagi worst rupanya.
and i just wanna run away.

brunei seems fun now. aunty y, iq and ki nak balik brunei. i'm thinking to follow them.
tapi tak taula.
is it run away the best thing i can do? biar semua reda kat malaysia, then i baru i balik?

but really i memang nak pergi tempat yang jauh. at least jauh dari sini.
kalau i ikut aunty y iq and ki balik brunei, maybe i will be a month dekat brunei tu.
well, a month adalah masa yang bagus untuk lari dan bagi keadaan reda, right?
i dont know.
i dont know what to think anymore.

serabut gile kot.

entahlah, aku ni setiap kali ada prblem, nak fly je kerjanya.
tapi, if i go to brunei, i might use the last duit simpanan yang ada.
ah.
my bank account punya duit makin kurang...
and i dont have any pendapatan.
ah.
it's burdensome.
my brothers sekarang pun not really stabil, they have problem with money. my big bro hilang kereta yang dah habis bayar. so he was thinking to buy a new car, and tengah tunggu dia punya insuran settle, but still have to use lots of money. my abangngah pun ada some money problem.

ah.
i dont know anymore.

but i really want to go far away from here.

atleast kat brunei, i have lots of family there. 
live with them for awhile, sounds fun though.

what should i do?
pergi brunei atau tak?
malaysia sekarang tempat yang menyakitkan.
and i need somewhere else to go.
and abangngah pun cakap, i need a vacation.

and yes, i need a vacation. 

i mean, brunei is not really a place for vacation.
well, i tak pernah merayap satu brunei lagi. walaupun aku selalu je pergi brunei tu, kebanyakan banyak jumpa saudara mara dekat sana.

well, i dont really need a real vacation, anyway.
i just need to go far far far away from here.
but still... there's a problem that i need to think carefully. 



what say you?




miss m yang tengah serabut

18 comments:

Saiful Anuar Safian said...

best gi vacation...sy pun suke...i follow u tau n followk balik tau.
no money no talk got money got what ye

Zul De Alexis said...

wah! bestnya nk pi brunei gak! haha..
mohon M bawak i sane..:p

semoga setiap ujian yg M lalui M akan kuat dan berjaya melaluinya..ok? :)

aku HaniAsyira said...

ermmm... pergi lah mana kalau rasa itu jalan yang menyenangkan

Kitty said...

It's good to go for a vacation every once in a while to rest your mind.
I went to Malaysia some months ago twice for vacation and it did me some good.

If you do come to Brunei, I hope you'll enjoy your time there. We in Brunei are pretty much laid back here. :)

EL MARIACHI said...

pergi aje..just follow your heart..

Afiq Yassin said...

Teringin gak nk pergi brunei.. kaki nie still belum sampai lagi.

me in LDR said...

pergi la untuk tenangkan hati & redakan keadaan. mungkin duit simpanan yang dibelanjakan tu berbaloi dengan hasilnya nanti..

sekadar pendapat..(^_~)

Fendy said...

bestnyer...at least dpt g brunei...hehe

Iffah Afeefah said...

hurmm kalau sy, saya pergi.

memang larikan diri bukan penyelesaian

atleast kite punye hati tenang di sana

kalau xtenang, susa nak setel mslah

duit boleh dicari. percayalah =)

Rapunzeel Cikilolo said...

entah. kalau ikut entri kali ni. saya rasa saya takkan pegi brunei sbb lagi menyusahkan ramai orang di sana. mungkin saya akan diam-diam kat sini sehingga semua reda.

#pendapat je okey :)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Brunei.. Waaa pergi lahhh.

HeNRieTTa JoSe said...

just have a nice rest there for a while...one month....

ghost writer said...

lebih jauh dari brunei ada tak? pegi phuket ker, bali ker, zamboanga ker.. brunei tuh masih terasa lagi sakitnya. ibarat peha kiri dengan peha kanan jer, M

Aishah Jahirah said...

kalau utk cari ketenangan pergi la M...tp kalau berniat nak lari dr masalah fikir2kan dulu.....

ஜ miss klanika ஜ said...

pergi je lah brunei . kalo itu menenangkan

khairul said...

so jdi tak ke Brunei ?

Telor Power said...

kalau brunei tu mmg betul bukan tmpt percutian yg indah mana kalau nak jumpa sedara mara baguslah....tapi kalau nak vacation ada baiknya pi pulau2 utk tenangkan minda tu sis

kay_are said...

dah decide kan? so aku no komen je r.. =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...