Miss Magnifique!!

Friday, 28 December 2012

Hai, Nama Saya...

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang



hai,
makin lama guna nama samaran.
dah rasa tak best.
rasa nak guna nama sendiri.
tapi, masih rasa macam takut-takut nak guna nama sendiri.

rasa macam tak best,
bila orang kenal kita.
rasa macam tak best,
bila orang tau kita.

tapi, tapi, tapi...
entah kenapa rasa macam kat sini,
nak jujur jadi diri sendiri.

sebab macam tak best bila orang tanya,
nak panggil nama apa.
kita kat sini dah blurr nak suruh orang panggil apa.
suruh panggil M,
semua nak tau nama betul.
suruh panggil iu,
orang kata,
perasannya nak jadi penyanyi korea
hahahaha.


hm..
kita sebenarnya dah lama gak fikir tentang nak guna nama betul ni.

nanti kalau kita rasa guna nama betul ni adalah kesilapan.
kita delete jelah segala blog, fb dan twitter bagai ni.
hahahaha.

hai,
nama saya zehan ilyana.
(nama yang tak ikut susunan. kalau nak tau nama dengan susunan betul terbalikkan je nama tu okeh? terima kasih..:p)

sebab?
kita ada fatin liyana, blogger terkenal
kita ada maria elena, vlogger terkenal

dan lepas ni,
bolehlah pula,
kita ada zehan ilyana, writer terkenal mungkin?

na, na, na je kat hujung dia.
hamik kau.


kahkahkah.
banyak songeh betul aku ni. -_-'

lagipun at least,
dengan menerbalikkan nama tu,
kiranya macam membezakan antara dunia realiti aku.
dengan dunia alam maya aku.
orangnya serupa saja.
:p

kita tahu, guna nama betul banyak risiko yang kita kena tanggung.
termasuklah tak boleh nak cerita personal sangat dah.
sebab kena fikir banyak pihak sebelum menulis.

tapi, at least, kita hidup dengan nama sendiri.
kan kan kan?
cuma nak rasa bebas.
:p

-__-'

alah, apa ada pada nama?
tengok ejaan kat nama aku, satu pun takdak huruf m.
jangan marah ya.,:p
even nur pun takde huruf m.
(nama aku kan ada tiga)

ada gak terasa nak letak nama zehan kaya tadi.
kot-kot boleh tackle jehan miskin kaannnn..
tapi, nanti orang kata, sarkastik sangat pulak.,.
hahahahaha
okeh okeh okeh..
:p


nak aku letak gambar?
jangan woih.
nanti penuh blog aku dengan gambar posing tak sedar diri.
buat hangpa meluat je tengok gambar aku.
kahkahkah.



yang benar,
zehan ilyana

(jangan risau dua-dua nama saya)

26 comments:

Ayie Abas said...

dah sekian lama...akhirnya tau jugak nama sebenar teenager...sedap nama tu...:)

ilyana zehan...macam nama artis laa..haha

Liselle MonCherie said...

The reveal, Zehan Ilyana :) It's a very nice name. A divine name indeed

EL MARIACHI said...

lama gak tunggu nama real keluar..hehe.congrats sebab berani...

littledolphin said...

dah lama tertanya-tanya nama kawan.akhirnya terdedah jua hihi xD

Cantik nama tu. :)

insyaAllah suatu hari nanti ,nama zehan ilyana terkenal sebagai seorang writer.amin...

tapi mmg betul,bila guna nama sendiri ni rasa mcm tak leh nak tell everything.especially yg personal punya.sbb tu sy ada dua blog.hehe

Queenie said...

punya la aunty tergarok2 kepala, siapa pulak yg dah masuk dlm bloglist aunty ni...laa...rupa2nya awak zehan?

zehan ilyana....cantik nama tu. Bg aunty kalau guna nama samaran pun tidaklah melambangkan seseorang itu hipokrit ker apa...nama pun alamaya kan? aunty pun guna nama samaran jugak, blog asal dulu guna nama betui tp lepas kawan bagi nama ni terus jatuh hati hihihi...
malas dah nak tukar pada nama sendiri...

tp problemnya bila kawan maya dtg kat umah tanya "mana kak Q?"
haram sorang pun taktau!!! hurrrrr

MulutPayau said...

Cantiknya nama adik..secantik tuannya....
Akhirnya dapat tahu jugak nama adik....

the typewritor said...

untungnya saya..baru follow awok sy dh tahu nama awok..so xdela trtanya2 sgt..

missSenget said...

oh..ilyana eh..?

kenapa akak igt, liyana..? hahaha..

silap baca kot aritu yg awk bgtau..

hye zehan..! lepas ni letak gmbr pulak eh..? hihi..

❤~Emma Abduh~❤ said...

sy pun x guna nama sndiri kengkadang..hihi...nama samaran ja..

CikMunBlogger said...

first time here . hehe . datang datang terus tahu nama betul . nama lama ape ek ? ehehe :p

Chic Na said...

cantik nama dia. lepas ni guna lah nama sebenar ye. :)

CaDLyNN said...

pgl zehan boleh? :)

Shazreena Shukri said...

wah,.at last..tahu jg nama sbnr..kalau x asyk pnggil kak teenage saja..cantik nama..:)

shedameor said...

kadang2 kalau kita dah dedahkan diri ni, rasa susah pulak. contohnya sheda la, bila kat twitter semua pakai nama betul, susah nak luah ape yang tak puas hati. macam akak cakap la, nak jaga hati banyak pihak. for me, lagi bebas orang tak tahu identiti kita :)

Cik Tia said...

wow! zehan ilyana .. permulaan yang baik :)

Nur Emilya said...

Wah, sedapnya nama akak! Takpe kak, saya sentiasa menyokong ! :)

CekbOlat-bOlat said...

macam mane pun nama akak , akak tetap 'akak tanpa kepala' yg bolat kenal dan sayang :)

HeNRieTTa JoSe said...

Chantek nama adik...moga adk berjaya menjadi writer terkenal nnti...

Miss Xyz said...

Akak Zehan Illyana. Habislah nanti semua penulis-penulis novel guna nama akak, wkwkwk. Nama yang nice sekali, jangan risau ;)

reenapple said...

Hai Ilyana.. ehehe. Aku dah tahu.. =)

Steffany Daph said...

wow..tu nama sebenar yer :D baru tahu.. niceee ! sngt lain dari lain..mcm 1 dalam sebilion. :D unik tau !

Izan Ishak said...

akhirnya nama yg sgt sedap sudah di reveal di sini... k.izan suka! mula2 ingatkan siapalah zehan ilyana yg komen kat blog tadi...

syafiqakarim said...

ilyana zehaaaaaaann.
;p


syafiqakarim
mak.ayah.akak.lecturer.
semua google. watlek.


wewitt haha

si kiut lavender said...

wah wah whoa...

weweeiiitt..
letak jelah gambar dia plak..
biarlah byk posing pun...cun haper...kikikiki..:D

aku HaniAsyira said...

sweet name.. sy salu lupa nama awak walaupun awak ada bagitu.. huhu

kay_are said...

nape aku macam tak excited bile dapat tau ko nak guna name betul ye? ko agak agak nape ye? =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...