Miss Magnifique!!

Tuesday, 19 March 2013

Review Mask: Leader InSolution AC-Dressing Skin Clinic Mask

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabaraktuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang




hello everybody! 
haha.
hari ni nak buat review yang aku janjikan haritu. sorry lambat sebab aku agak busy these past weeks.
okay let's start!

firstly, produk ni dari korea.
yep. i mean dia jual kat malaysia tapi import dari korea.
dan seperti yang korang tau aku ni memang suka and excited gila nak guna barang-barang dari korea ni sebab aku rasa produk diorang berkualiti. (bukan aku kata produk dari negara lain tak berkualiti, cuma aku suka produk dari korea.)

oleh sebab kulit combination skin, aku minta tolong diorang suggest kat aku mask apa yang sesuai. dont worry. they are friendly! :D
diorang suggest yang ni. 

dan aku pun baca description dekat website cathy joy 
Skin Type: Oily/Combination Skin
Effects: Sebum control,Help clear dead skin cells , Reduced minor scars and troubled spots,Skin soothing
Key Features:
• Relieves troubled and sensitive skin and supplies moisture to the skin
• Lightens acne marks
• Paraben-free and dermatological tested
How to Use:
1) After cleansing, even out skin using toner. Take the mask out of its packaging, unfold and place the sheet on the face.
2) Rest and relaxing comfortably for 15-20 minutes.
3) Remove the mask and let the skin absorb the remaining essence by gently patting the skin.


okay aku copy paste. haha.
ha, mari aku review yang bebetul pula ni. 
InSolution AC-Dressing Skin Clinic Mask 25 ml 
*ini gambar yang aku ambil dari website*


*ini gambar yang aku ambil sendiri*








bagi aku, this is one of the best mask sheet that i really like.
sebab mask ni moisture, brighten dengan soften kan kulit aku.
and then aku rasa mask ni memang reduce redness aku, and walaupun tak hilangkan sepenuhnya scar aku, tapi atleast dia lighten and soften kan scar aku.

best gila pakai mask ni.
sebab korang tau tak sepanjang aku pakai mask ni, aku dapat rasa kulit aku absorb semua kandungan dalam mask tu.
and then mask tu jadi kering sebab semua moisturizer dia dah masuk dalam kulit aku. best kan? :D
serius aku tak pernah lagi jumpa mask sheet yang absorb dalam kulit.
sebab setiap kali aku tanggal mask sheet yang lain tu, mesti mask sheet tu masih basah.
yang ni mask sheet dia jadi kering, and bila aku pegang muka aku, aku dapat rasa dia lembapkan kulit.. :DD
lagi satu, bau mask ni sangat soft and relaxing. yup, sangat soft. aku suka. :)


sebenarnya aku dah try banyak mask yang jenis sheet macam ni, tapi semuanya tak ada kesan sangat, thats why aku suka pakai mask yang wash off.
tapi, mask ni lain and memang baguslah, sebab aku nampak kesan dia.

and lagi satu, masa korang keluarkan mask ni dari paket dia, korang rasa macam wah, banyaknya air )ataupun pelembap) dia.

arha i really like this mask! :D puas hati la pakai mask ni.
and yes, aku akan pakai lagi mask ni! :p

harga mask ni rm11.90
yang paling penting mask ni, no alcohol, no mineral oil, no artificial pigmentation,  no paraben... 
walaupun dia kata untuk oily/combination skin, tapi sebenarnya dia boleh je guna untuk semua skin type.
terutama yang kulit sensitif macam aku ni ha.

and then dengar-dengar cerita, mask ni tengah hangat dijual di pasaran korea,. gitu. :D

mask ni boleh beli online tau!
lagi senang dan cepat, tak payah korang menggagau nak cari nak beli kat mana.

korang boleh rujuk website cathy joy ni.

and then sekarang ni tengah ada discount untuk sesiapa yang beli.
discount code ini hanya untuk korang tau. yang tengah baca ni. shhh~

discount code: 8868

tapi hanya valid sampai 31/05/2013
apa lagi ce la order. bukan mask ni je yang ada.
mask lain pun banyak lagi kalau korang nak try. :D

apa lagi ce la try.
serius. mask ni berbaloi untuk dibeli. :D
and cuba korang try and then buat perbandingan. :D



xoxo,
zehan ilyana



15 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bagus

nuyui a.k.a miss YUI said...

kalau sesuai berbloila beli kan..

Alif Haris said...

the mask ?

diana said...

SAYA NAK JUGAK LA..

Telor Power said...

Hohohoho nak pakai jugalah (kalau pakai kompom hilanglah gaya maskulin aku)

Dang Kahla said...

cik biase beli mask kat salsa je..hehe

Alia Az said...

wahhhh ! awesome nyer ! hehe .. =) kat watson ade tak ? haha

.fariizza. said...

lama tak pakai.

.fariizza. said...

lama tak pakai.

Lia Irdelia said...

mcm mahal jugak kan..
ahaa..

Cik Kartun ( CK ) said...

mcm nk try je..
kt wtson or gurdian xde jual ke?

KhaiRin : anies said...

Assalamualaikum…
Apa khabar?
Sihat ke?
Harap2 sihat + bahagia selalu…

kay_are said...

aku tak pernah lagi try pakai2 mask macam ni.. malas.. huu

maitimie said...

dah lama dah xpky mask.terasa muka ini dianaktirikan.haha

Zida said...

mana dapat kupon dia? heheh :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...