Miss Magnifique!!

Sunday, 26 May 2013

Baca Buku Hlovate...Dan...

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Dan Maha Penyayang



aku dah beli anthem dan hlovatinta..
hlovatinta aku dah lama habiskan. dan baca hlovatinta sekejap je. tak sampai setengah jam. hewhewhew.

buku anthem ni aku tak habiskan lagi.
bukan sebab tak best.
entah kenapa aku nak save every moment untuk baca buku anthem ni. sebab aku tak tau bila hlovate nak keluar buku baru lagi.

after contengan jalanan... rasa macam nak lagi dan lagi buku hlovate.
and you know right, yang penantian adalah satu penyeksaan.

masa aku nak dapatkan buku anthem ni pun.

Allah,
dugaan, macam-macam.

mula-mula sampai orang kata stok dah habis. dan ada yang kata tunggu sekejap diorang pergi ambil stok sekejap.

phew.
but i got it anyway
Alhamdulillah
hewhewhew.

sebenarnya, rasa sayang nak baca buku anthem ni.
sebabnya, rasa macam akan berpisah. cepat sangat.

korang tau kan aku ni jenis tak suka berpisah. hehehe.

jadinya,
aku decided untuk ambil my own sweet time with this book.
memanglah seksa, sebab setiap kali baca rasa nak je habiskan.
tapi aku sabar.
displinkan diri untuk hold the precious book.

phew, 
cara aku cakap macam tengah pegang holy grail je.
hahahaha.

dan, setiap page yang aku baca.

dan, aku mula rasa nak tulis novel balik.

haritu ada tulis, dan dah kena rejected. :p

dan lepas tu aku agak down and bertukar arah kepada puisi. 
(tapi untuk puisi ni aku tak ada nak tukar arahlah sebab aku dari dulu memang minat tulis puisi, kat tanpa nama ni aku belajar banyak benda tau. benda-benda yang aku tak pernah tahu.) 

okay tapi ni pun aku dah mula busy balik.
haritu lepas novel yang dah siap tapi kena reject tu, aku ingat macam nak stop dulu nak fokus benda lain dulu.
tapi, end up aku fokus main games, upload gambar kat instagram. -_-'

jadi, ni nak fokus.
aku rasa penulisan ni pun kita kena asah juga kot.
kalau hari2 menulis, insyaAllah idea tu akan datang.

doakan aku sentiasa ada idea eh? 
hihi.

tima aceh cemua.

bubbye.


xoxo,
zehan.

24 comments:

sizziey darliana said...

contengan jalan best sangat :)

AiSyA LiEzA said...

I LUV HLOVATE!! heee~~

ejulz said...

gud luck.. Insyaallah boleh.. :)

pepol said...

sy ada 2 buku hlovate, tapi tak baca baca lagi

iKhRam said...

tak sangka
anda lambat habiskan pembacaan kerana tunggu keluaran novel akan dtg..

sedangkan saya
lambatkan pembaca agar masa yg dihabiskan utk membaca sesuai dengan harga yang dilaburkan..

rugikan kalau bayar sampai rm20
kita habiskan utk semalaman pembacaan..

so baik hold sampai seminggu.. hahaha

baru berbaloi.

Sigaret Perisa Kafein said...

Banyakkan membaca,

dan ide akan datang dengan sendiri.

Sungguh!

-AsaSiaga-

nuha said...

tak dapat lg baca anthem..

zera eira said...

tu buku baru hlovate paling latest ye?

nuyui a.k.a miss YUI said...

insyaALLAH boleh =)

HeNRieTTa JoSe said...

xpernah lg baca buku hasil tulisan hlovate nie...

Batu Adventure said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Khai♥Rin : anies said...

belum pnah baca lagi..tp mcm best!

Mysara Ab Rahman said...

nk dptkn buku hlovate yg baru memg agak susah sbb cpt sgt sold out! pas tu hlovate bknnyer jns slalu kuar buku..so memg ternanti2 karya dye

Wadi AR said...

huyoo. dabes baca buku hlovate ke buntalll

Maii Adinda said...

Akak beli kat mana? Maii cari kat area shah alam tak ada. stok habis.

the malay male said...

antara buku hlovate dgn suratkhabar, mana kagi best? ehhh

Mizz ErMa said...

wah..kiranya tuan belog nih mmg betul2 peminat hlovate lah yer..hihi sy lak, baru je baca contengan jalanan beberapa mukasurat, da stop sbb rasa mcm xkena dgn mood kot? hihihi

syakirah izwanie said...

InsyaAllah, kalau nanti novel hasil akak dah ada kat pasaran. Saya akan promote kat kawan kawan semua. Hihihi :-)

faiq said...

tp masalhnye nk buat hari2menulis tu susuh..ade je perasaan mls

xila dot said...

hlovate humble kan...tak penah nunjuk dirin dia....dah lama xbaca buku dia

iAmCekbolat said...

wheww . bolat skrang dh jarang sgt mmbaca mcm novel . wakakaka :D

aniswany said...

ANIS PN MINAT SGT MEMBACA TP LATELY NI ASAL BUKAK BUKU JE MATA NGANTOK..CAMNER...HUHU

reenapple said...

Nah... aku bg idea kau kat aku.. Idea ada tapi aku nak sangat hilang mood blogging tuk semetara waktu... :(

kay_are said...

hlovate memang tebaik kan?aku sukepenulisan die.. start suke lepas bace aa+bb.. memang tergelak je r sepanjang pembacaan tu.. ^^ kawan aku suggest beli anthem..so aku ingat nak beli gak nanti..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...