Miss Magnifique!!

Sunday, 26 May 2013

Talked

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang


hari ni ada kenduri tahlil my parents.
ada khemah, ada catering, ada tetamu, tak ada imam.

Allah,
dugaan sungguh.

akhirnya jadi majlis makan-makan dan birthday my cousin, iq.

tapi nasib baik juga ada abang sepupu datang (yang dulu pergi umrah sama2 dengan aku tu), dia baca tahlil and everything.
Alhamdulillah lancar.
walaupun lambat. tapi Alhamdulillah semuanya dapat dilaksanakan.

syukur.

hari ni ada perkara gembira, ada perkara tak.

ada perkara tak ni, memang buat aku nak nangis bergelen-gelen. aku rasa aku tak move on lagi dari benda ni. tapi tak apa. aku akan move on juga. :)

ada perkara gembira ni.
Alhamdulillah. aku dapat spent quality time dengan kak ej. kami borak sangat lama. sampai air mata yang aku tahan pun menitis. huu~

lama tak borak dengan dia. aku faham dia busy. dan kitorang dah lama tak duduk borak. kitorang kalau borak, kitorang bukan sembang biasa.

we talked about a lot of thing. about islam, about future, about hikmah, about dugaan everything that was so precious.

i loved every minute with her. 

kitorang talked about happiness.
kak ej punya happiness, "sharing with the people she love and care."
and aku end up dengan decision happiness untuk aku, "spent time together with the people i care."

we talked about surah, we talked about syeikh misyari, we talked  about what we want, we talked about a lot of things.

Alhamdulillah for the time, ya Rabb.
i'm glad i and her can had this opportunity after a long time.

and for my tanpa nama's friends, thanks for reading my babbling dekat watsep.

and for my readers, thanks for still teading this blog. although, aku dah lama tak blogging and blogwalking.
thank you sebab sudi spent time dekat sini.

harini aku belajar dari kak ej, jangan putus rasa syukur, jangan putus doa, dan insyaAllah kita akan rasa cukup dan akan dapat something yang lebih baik. 

semua punya hikmah kan? sebab kita belajar dari setiap satu apa yang terjadi pada kita. :)



zehan ilyana

16 comments:

deno said...

betul dik.. semua perkara yang ebrlaku ada himahnya... m mmg sangat tabah.. i'm proud of you :')

the typewritor said...

Love ur spirit

AiSyA LiEzA said...

stiap y berlaku pasti ada hikmahnya..Allah perncang terbaik utk kita... be strong

syafiqakarim said...

ai iz merajuks sebab yu lama
tak tanya khabar dan cerita apa apa.

bai

reenapple said...

Setuju! Jangan pernah putus rasa syukur, jangan pernah putus doa. SEtiap yg berlaku ada sebabnya. Itu yg aku cuba katakan pada diri aku skang ni. :)

*senyum*

Nurlyla said...

hihi.. lama x blogwalking kat sini juga.. :)

ummi_khalish said...

Allah takkan menurunkan sesuatu dugaan jika hambanya tidak mampu...sentiasa sematkan di kalbu..bahawa dirimu adlah insan yang punya semangat jitu...Allah amat menyayangi hambanya yang sentiasa tabah,kuat dalam melalui ke jalan yang satu...takecare dik..:-)

Haruno Hana 하나 said...

akak jgn sedih2.. insya-Allah, suatu hari akak akn move on juga.. Dia tahu akak kuat, sbb tu Dia pilih akak untuk dugaan semua ni.. :)

nuha said...

have faith..
moga Allah redha :)

penaberkala said...

setiap org ada ujian masing-masing
yg penting, kita sentiasa sedar, kita masih ada orang-orang yang kasihkan kita, sayangkan kita selalu
be happy always :)

Miss Xyz said...

Lama.. Tak datang sini. Harap akak selalu sihat dan happy okay!

Actually saya tak tahu nak cakap apa tapi ingat, Allah sentiasa bersama kita. ;) akak memang tabah.

jeBateja said...

den ckp omputih plak....everything happen has a good reason erk...erk....ahakz....pandai nya den....

KonspiMaker said...

Kuat-kuat saja ;)

HeNRieTTa JoSe said...

U r so lucky to have her in ur life....as people always says....live has to go on...no matter what...

Pss...yeap, me too...cant wait to buy some bread...

aina izati said...

Waalaikumussalam Warahmatullahi Wabarakatuh. :)
Semua benda yg terjadi ada hikmahnya. :)
Best baca blog akak nie. Nanti akan singgah lagi. :))

kay_are said...

nak dapat quality time bersama orang kite rapat ni susah. so spend r mase tu dengan dorang bile ade kesempatan kan? =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...