Miss Magnifique!!

Tuesday, 4 June 2013

Review: Skinfood Gold Kiwi Clearing Toner

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang




aku beli ni lama dah. aku rasa lepas balik bandung tahun lepas kot.
which dah setahun pun clearing toner ni.
bwahahaha.

lama sebab aku jarang pakai sebab dia bukan toner biasa. dia clearing toner yang pakai once a week atau twice a week.
kadang-kadang aku buat jadi make up remover.

aku suka juga pakai benda ni, sebab katakanlah kalau korang dah lama tak scrub muka ke apa ke. bila korang pakai mende alah ni, memang akan nampak kotoran keluar dekat kapas putih tu. 
dia removes kita punya dead skin cells lah.

kalau katakan muka kita bersih tak ada sel kulit mati, kapas tu jadi bersihlah. thats why clearing toner ni tak boleh pakai hari-hari

bau dia agak kuat tapi, ada bau fruity. er, tapi aku tak rasa pun bau kiwi.
bwahahaha.

lepas pakai toner ni muka memang rasa fresh dan cool. sejuk je after pakai. memang effect refresh dan cooling tu immediately lah. 

aku jadi kan makeup remover sebab aku tak ada makeup remover. hahaha.
:p
so, kira toner ni boleh jadi 2 in 1 juga lah.

oh, and lepas beberapa moment tu, memang muka rasa soft and clean lah.

nice one. :)

okay ini description yang aku copy and paste dari blog mana tah,


Description:
Hydrating and exfoliating toner that gently removes dead skin cells and impurities for a purer, clearer complexion.

pergh background dia color merah lagi. malas aku nak tukar. hahhaa.

oh, tapi harga dia agak mencekik darah jugalah. jadi, kalau repurchase tu memang tak ler.
tak kuasa.
haritu beli pun sebab orang tu recommended. and masa tu memang tengah cari something untuk kulit yang dah macam *&@$k@!@*U (sila tafsir sendiri)
hahahhaha.


saja gedik nak post benda ni.
aku stress tahap gaban ni.
aku tengahcari jalan keluar untuk hidup aku.
dan end up aku buat review.
-_-'
ada style tak?
bwahahanaha


zehan




9 comments:

iAmCekbolat said...

ai setia dengan toner kzanah . ahahaaha

;D

missShila Nget said...

style gila tension2 dia boleh dapat 1 entry..

hahahaha..

tengok ni, teringat sendiri dah lama x pakai toner.. kene cari baru lah..

Khai♥Rin : anies said...

mesti mahal ni

diana said...

mahal pun brbaloi..

CaDLyNN said...

rajin buat review..bagus2

Anonymous said...

Hidup dlm kemewahan tapi xabes2 nak cerita pasal kesusahan hidup..ramai lagila manusia yg susah...xde pon sepanjang masa nak mengeluh mcm kau.. belajarla bersyukur

reenapple said...

Mesti kena g Bandung nak beli ni. huuuu

kay_are said...

aku tak pernah gune produk2 macam ni. so aku pun taktau nak komen ape.. err..

Ain Dzaya said...

macam best je..nak try lah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...