Miss Magnifique!!

Friday, 7 June 2013

This anonymous...

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang


I had this anonymous commented on my blog said
"Hidup dlm kemewahan tapi xabes2 nak cerita pasal kesusahan hidup..ramai lagila manusia yg susah...xde pon sepanjang masa nak mengeluh mcm kau.. belajarla bersyukur"

bwahahahaha.

eventhough you know me from my stories. you never know the full stories. because i choose what i wanted to tell and what i wanted to keep.

hidup dalam kemewahan?
please. jangan tertipu dengan mata. i know this better than anyone else.
sederhana yes, but never mewah. (mewah tu lainlah kalau aku pakai gucci ke, lv ke, pakai kasut jimmy choo ke, ini, bag coach pun aku tak mampu la dey kakaka btw, sekarang dalam purse aku ada seringgit dan berapa puluh sen je. dan aku sekarang teringin nak makan macam2... Allah.)
opss. nah see, i couldnt stop mengeluh and telling everybody my condition. bwahahaha.

sepanjang masa bukan maksudnya 24 jam ke?(rasanya aku taklah 24 jam setiap saat setiap minit, kan? choose your words wisely than. more realistic maybe?) tak nak baca cerita aku tutup lah weyh.
sibuk baca nak tau apsal?
dahlah pakai anonymous. pengecut.

thanks untuk nasihat belajarlah bersyukur btw. appreciate much. will do much, insyaAllah. orang dah nasihatkan. yang baik kena dengar.

kadang2 orang menulis sebab dia cuma nak menulis dan luah. tapi kalau itupun satu kesalahan dalam kehidupan, aku nak cakap apa?
nak suruh aku tulis cerita gembira, aku tak reti.
nak suruh aku tulis cerita cinta, aku tak ada pengalaman.
nak suruh aku tulis cerita orang lain, manusia ni complicated, kadang kita nampak dia happy tak semestinya dia happy. dan nanti tak pasal2 aku tersalah interpret.
nak suruh tulis imaginasi, karang orang kata aku terlalu cliche, kejap, aku tak banyak imaginasi pun sebenarnya. bwahahaha.

pergh.
maknanya aku dah tak payah menulis lah ni?

you know, eventhough you think you know everything, but sometimes you just never know.
there are a lot of people mending their selves through their wrting terutama orang yang macam aku ni, yang masa hanya habis di rumah. ha, mesti nak cakap spoil brat kan? bwahaha, again, you never know the story behind it. because you pun sama je dont care to asked why?
well typical of a judgemental person.

sometimes rather than being judgemental, why not try to be understanding, and accept people as who they are?
well, aku taklah selalu macam tu nak undertand people, but i always try my best not to be judgemental towards someone's behaviour.

there are times, when you dont have to think, but feel.
aku tulis sebab aku cuma nak tulis.
mengeluh?
i try not to be mengeluh. but if people yang keep baca, think aku mengeluh, maybe aku yang tak realized benda ni. so thank you for tegur-ing me.

peace yaw.

zehan.

19 comments:

dill said...

awak, kite dah tulis panjang kat Fb.

kih3

dill.

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

salam perkenalan

i am following u :)

http://lotsoflovebyshakira.blogspot.com

reenapple said...

Cakap pasal anonymous... huuu. Kau boleh bagi statement gini kat dia:

"Just because you know a few of my little secrets, doesn't mean you know me very well. Damn it!"

Haha. Actually ia memang hak memasing nak tulis but should be careful. Aku belajar itu. Ehehehe.

*tetiba teringat anonymous yang komen kat blog aku dulu. Hmmmm. :'(

AiSyA LiEzA said...

x smua org fhm kita :') y pntg diri kita tau y kita x pernh mengeluh dgn rezeki driNya.. sabar ye .. itu je termampu untk di ucapakn ...

Amanina Mads said...

kadang2 anonymous suka komen macam2.. jenuh nk melayan ;)

the malay male said...

haters will hate

MulutPayau said...

sabar ya dear...
Jangn layan orang macm tu..kat blog akak dulu pun ada jugak mcm tu..terus akak tutup komen utk anonymous tu...malas nak layan....

~SaL IjOu~ said...

"Dunia sudah cukup ramai penyindir, pencebik,penyalah faham & pengeruh keadaan yang menakutkan" -Wany Ardy

itu semua golongan kesian..membiarkan akal dikuasai hati & perasaan~

Domu-kon said...

don't give a damn shit on his/her comment sis.. btw.. bercakap anonymous.. bnyk plak saya jumpa masa blogwalking..kat blog atil..siap mengarut lagi..hehehe

kay_are said...

betul2.. aku setuju sebab kitepilih apeyang kite nak tulis.. so macam ko cakap, kalaudorang judge dari ape yang dorang nampak je, memang judge dorang tu salah sangat r sebab yang tersirat di sebaliknye dorang tak tau..

Fauzan Zain said...

menulislah, dengan menulis hati jadi kuat..

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

Blogger! Jom join ni.. hadiah RM800 menanti anda!

http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2013/05/1st-big-giveaway-diari-sedetik-lebih.html

aiEz said...

zehan,biarkan orang nak kata apa..bukan apa,bukan tak peduli akan kata keji tp itulah lumrah kan manusia..jadi diri sendiri,blog salah satu luahan rasa dr penulis buat pembaca,bacaan cerita yg betul-betul jujur,buat kita saling dekat dan rasa sama situasi..walaupun tak pernah jumpa,tapi rasa yg sama..:)

Sigaret Perisa Kafein said...

namanya juga anonymous.

aku suka dengan pilihan untuk memberitahu dan untuk disimpan, itu.

Keep on writing. :)

-AsaSiaga-

aniswany said...

alahai..org2 gini la yg kasi down kita punya semangat..nma pn belog kita,jgn la persoalkan apa kita nak tulis..right dear?
hey dear "keep calm n be strong" :)

zulhilmi tempoyak said...

orang yang mengeluh adalah orang yang kurang bersyukur...i dl pon byk complain.. tapi lepas terbaca pasal nama Allah As-Syakoor. nak tertarik nak baca...

make me realize. we have everything but it is hard to realize. what is that "thing"

just sharing.. :)

deno said...

mmg selalu jgk dapat komen mcm ni.. lebih2 lagi kalau pasal sakit sis.. tapi sis buat tak tahu sbb sis menulis di blog sbb sis nak berkongsi apa SLE.. btw dear, teruskan menulis ya,,,:)

a.samad jaafar said...

kihkihkih.. kadang2 mmg ada yang mcm tu geng.. dia pulak yg terlebih tahu hal2 org lain.. penyakit jgk tu..

yongpropaghandi said...

cik anon tu mesti BBNU... x matang lagi kot. sakat orang je pandai. hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...