Miss Magnifique!!

Sunday, 26 May 2013

Baca Buku Hlovate...Dan...

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Dan Maha Penyayang



aku dah beli anthem dan hlovatinta..
hlovatinta aku dah lama habiskan. dan baca hlovatinta sekejap je. tak sampai setengah jam. hewhewhew.

buku anthem ni aku tak habiskan lagi.
bukan sebab tak best.
entah kenapa aku nak save every moment untuk baca buku anthem ni. sebab aku tak tau bila hlovate nak keluar buku baru lagi.

after contengan jalanan... rasa macam nak lagi dan lagi buku hlovate.
and you know right, yang penantian adalah satu penyeksaan.

masa aku nak dapatkan buku anthem ni pun.

Allah,
dugaan, macam-macam.

mula-mula sampai orang kata stok dah habis. dan ada yang kata tunggu sekejap diorang pergi ambil stok sekejap.

phew.
but i got it anyway
Alhamdulillah
hewhewhew.

sebenarnya, rasa sayang nak baca buku anthem ni.
sebabnya, rasa macam akan berpisah. cepat sangat.

korang tau kan aku ni jenis tak suka berpisah. hehehe.

jadinya,
aku decided untuk ambil my own sweet time with this book.
memanglah seksa, sebab setiap kali baca rasa nak je habiskan.
tapi aku sabar.
displinkan diri untuk hold the precious book.

phew, 
cara aku cakap macam tengah pegang holy grail je.
hahahaha.

dan, setiap page yang aku baca.

dan, aku mula rasa nak tulis novel balik.

haritu ada tulis, dan dah kena rejected. :p

dan lepas tu aku agak down and bertukar arah kepada puisi. 
(tapi untuk puisi ni aku tak ada nak tukar arahlah sebab aku dari dulu memang minat tulis puisi, kat tanpa nama ni aku belajar banyak benda tau. benda-benda yang aku tak pernah tahu.) 

okay tapi ni pun aku dah mula busy balik.
haritu lepas novel yang dah siap tapi kena reject tu, aku ingat macam nak stop dulu nak fokus benda lain dulu.
tapi, end up aku fokus main games, upload gambar kat instagram. -_-'

jadi, ni nak fokus.
aku rasa penulisan ni pun kita kena asah juga kot.
kalau hari2 menulis, insyaAllah idea tu akan datang.

doakan aku sentiasa ada idea eh? 
hihi.

tima aceh cemua.

bubbye.


xoxo,
zehan.

Talked

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang


hari ni ada kenduri tahlil my parents.
ada khemah, ada catering, ada tetamu, tak ada imam.

Allah,
dugaan sungguh.

akhirnya jadi majlis makan-makan dan birthday my cousin, iq.

tapi nasib baik juga ada abang sepupu datang (yang dulu pergi umrah sama2 dengan aku tu), dia baca tahlil and everything.
Alhamdulillah lancar.
walaupun lambat. tapi Alhamdulillah semuanya dapat dilaksanakan.

syukur.

hari ni ada perkara gembira, ada perkara tak.

ada perkara tak ni, memang buat aku nak nangis bergelen-gelen. aku rasa aku tak move on lagi dari benda ni. tapi tak apa. aku akan move on juga. :)

ada perkara gembira ni.
Alhamdulillah. aku dapat spent quality time dengan kak ej. kami borak sangat lama. sampai air mata yang aku tahan pun menitis. huu~

lama tak borak dengan dia. aku faham dia busy. dan kitorang dah lama tak duduk borak. kitorang kalau borak, kitorang bukan sembang biasa.

we talked about a lot of thing. about islam, about future, about hikmah, about dugaan everything that was so precious.

i loved every minute with her. 

kitorang talked about happiness.
kak ej punya happiness, "sharing with the people she love and care."
and aku end up dengan decision happiness untuk aku, "spent time together with the people i care."

we talked about surah, we talked about syeikh misyari, we talked  about what we want, we talked about a lot of things.

Alhamdulillah for the time, ya Rabb.
i'm glad i and her can had this opportunity after a long time.

and for my tanpa nama's friends, thanks for reading my babbling dekat watsep.

and for my readers, thanks for still teading this blog. although, aku dah lama tak blogging and blogwalking.
thank you sebab sudi spent time dekat sini.

harini aku belajar dari kak ej, jangan putus rasa syukur, jangan putus doa, dan insyaAllah kita akan rasa cukup dan akan dapat something yang lebih baik. 

semua punya hikmah kan? sebab kita belajar dari setiap satu apa yang terjadi pada kita. :)



zehan ilyana

Sunday, 19 May 2013

Zine Tanpa Nama Yang Sulung

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang



zine tanpa nama yang first, ni cover dia,

 


comel tak?

hahaha.

semalam masa kat boco, sampai dua kali cetak. phew.
tu pun masih ada yang datang kat booth, tapi kecewa sebab tak dapat sebab dah habis. T___T

haih.
bukan korang je tak dapat, semua penulis dalam tu pun tak dapat lagi zine nya. sebab bagi korang beli dulu.
hahaha.

terus tenang dan sokong Tanpa Nama okay? :)



psst, kalau ada yang dah beli. meh lah buat review.. hehehe :p






xoxo,
zeze

Monday, 13 May 2013

Happy Mother's Day

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang



i miss you, ma.
really do.

happy mother's day.



adik.

Tuesday, 7 May 2013

I'm Not Feeling Well...

Assalamualaikum Warahmatulahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang




tak sihat.
:'(





zehan

Wednesday, 1 May 2013

Rebah

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang


Jiwa aku didera dengan memori
memori yang membunuh aku.

Hati aku ditembak dengan rasa 
rasa yang mematikan aku.

Dan aku rebah ke tanah
melihat awan yang berarak meninggalkan aku.





zehan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...