Miss Magnifique!!

Friday, 21 June 2013

Here's To Never Growing Up - Avril Lavigne

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang


here's to never growing up.
hewhewhew

i dont want to grow up.

kalau boleh nak stay jadi baby forever.
#eh

hahaha



one of my favourite song right now.

zehan/

Friday, 7 June 2013

This anonymous...

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang


I had this anonymous commented on my blog said
"Hidup dlm kemewahan tapi xabes2 nak cerita pasal kesusahan hidup..ramai lagila manusia yg susah...xde pon sepanjang masa nak mengeluh mcm kau.. belajarla bersyukur"

bwahahahaha.

eventhough you know me from my stories. you never know the full stories. because i choose what i wanted to tell and what i wanted to keep.

hidup dalam kemewahan?
please. jangan tertipu dengan mata. i know this better than anyone else.
sederhana yes, but never mewah. (mewah tu lainlah kalau aku pakai gucci ke, lv ke, pakai kasut jimmy choo ke, ini, bag coach pun aku tak mampu la dey kakaka btw, sekarang dalam purse aku ada seringgit dan berapa puluh sen je. dan aku sekarang teringin nak makan macam2... Allah.)
opss. nah see, i couldnt stop mengeluh and telling everybody my condition. bwahahaha.

sepanjang masa bukan maksudnya 24 jam ke?(rasanya aku taklah 24 jam setiap saat setiap minit, kan? choose your words wisely than. more realistic maybe?) tak nak baca cerita aku tutup lah weyh.
sibuk baca nak tau apsal?
dahlah pakai anonymous. pengecut.

thanks untuk nasihat belajarlah bersyukur btw. appreciate much. will do much, insyaAllah. orang dah nasihatkan. yang baik kena dengar.

kadang2 orang menulis sebab dia cuma nak menulis dan luah. tapi kalau itupun satu kesalahan dalam kehidupan, aku nak cakap apa?
nak suruh aku tulis cerita gembira, aku tak reti.
nak suruh aku tulis cerita cinta, aku tak ada pengalaman.
nak suruh aku tulis cerita orang lain, manusia ni complicated, kadang kita nampak dia happy tak semestinya dia happy. dan nanti tak pasal2 aku tersalah interpret.
nak suruh tulis imaginasi, karang orang kata aku terlalu cliche, kejap, aku tak banyak imaginasi pun sebenarnya. bwahahaha.

pergh.
maknanya aku dah tak payah menulis lah ni?

you know, eventhough you think you know everything, but sometimes you just never know.
there are a lot of people mending their selves through their wrting terutama orang yang macam aku ni, yang masa hanya habis di rumah. ha, mesti nak cakap spoil brat kan? bwahaha, again, you never know the story behind it. because you pun sama je dont care to asked why?
well typical of a judgemental person.

sometimes rather than being judgemental, why not try to be understanding, and accept people as who they are?
well, aku taklah selalu macam tu nak undertand people, but i always try my best not to be judgemental towards someone's behaviour.

there are times, when you dont have to think, but feel.
aku tulis sebab aku cuma nak tulis.
mengeluh?
i try not to be mengeluh. but if people yang keep baca, think aku mengeluh, maybe aku yang tak realized benda ni. so thank you for tegur-ing me.

peace yaw.

zehan.

Thursday, 6 June 2013

Dumbstruck

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang



i was so dumbstruck.


right now, i couldn't think of anything.

it is so suffocating, till i feel i couldn't breathe anymore.

but i know, i will survive this obstacle again.

life knocked me down so many times, and right now life knocks me down to the very bottom of the earth.

i had a doubt that i can survive this time,
but you know, damaged people are dangerous,
because they know they can survive.
so i am.
i am one of those damaged people.
and i know i can survive.
i just need a time, to clear my mind and to think carefully what i should do and to let myself out from this misery.


maybe you can pray for me?
and for those who always pray for my goodness.
thank you very much.
we don't know each other,
yet all of you are still praying for my happiness.
thank you.

don't worry,
i will survive this life no matter what.
i will fight every obstacles till my last breathe.


and yeah, when those thing happened, i was so dumbstruck. i was so surprised till there's no emotion came onto my mind and heart.
and the word 'dumbstruck' just came into my mind after the moment i was unable to speak, to think, to cry, to laugh for my unfortunate life, because i was so damn surprised with everything that happened.
right now, i am zero in everything.

but i will survive and live anyway.

zehan.

Tuesday, 4 June 2013

Review: Skinfood Gold Kiwi Clearing Toner

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang




aku beli ni lama dah. aku rasa lepas balik bandung tahun lepas kot.
which dah setahun pun clearing toner ni.
bwahahaha.

lama sebab aku jarang pakai sebab dia bukan toner biasa. dia clearing toner yang pakai once a week atau twice a week.
kadang-kadang aku buat jadi make up remover.

aku suka juga pakai benda ni, sebab katakanlah kalau korang dah lama tak scrub muka ke apa ke. bila korang pakai mende alah ni, memang akan nampak kotoran keluar dekat kapas putih tu. 
dia removes kita punya dead skin cells lah.

kalau katakan muka kita bersih tak ada sel kulit mati, kapas tu jadi bersihlah. thats why clearing toner ni tak boleh pakai hari-hari

bau dia agak kuat tapi, ada bau fruity. er, tapi aku tak rasa pun bau kiwi.
bwahahaha.

lepas pakai toner ni muka memang rasa fresh dan cool. sejuk je after pakai. memang effect refresh dan cooling tu immediately lah. 

aku jadi kan makeup remover sebab aku tak ada makeup remover. hahaha.
:p
so, kira toner ni boleh jadi 2 in 1 juga lah.

oh, and lepas beberapa moment tu, memang muka rasa soft and clean lah.

nice one. :)

okay ini description yang aku copy and paste dari blog mana tah,


Description:
Hydrating and exfoliating toner that gently removes dead skin cells and impurities for a purer, clearer complexion.

pergh background dia color merah lagi. malas aku nak tukar. hahhaa.

oh, tapi harga dia agak mencekik darah jugalah. jadi, kalau repurchase tu memang tak ler.
tak kuasa.
haritu beli pun sebab orang tu recommended. and masa tu memang tengah cari something untuk kulit yang dah macam *&@$k@!@*U (sila tafsir sendiri)
hahahhaha.


saja gedik nak post benda ni.
aku stress tahap gaban ni.
aku tengahcari jalan keluar untuk hidup aku.
dan end up aku buat review.
-_-'
ada style tak?
bwahahanaha


zehan




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...