Miss Magnifique!!

Tuesday, 11 March 2014

Meiko Cosmetics Naturactor Cover Face Review



Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh


Seperti tertera tajuk di atas.. yezza.. aku nak buat review pasal Meiko Cosmetics yang made in Japan. 
Just nak inform you guys, Meiko memang ada diperbuat dari China.. tapi the best quality of course la yang made in Japan.

Okey meh cek ceghita sikit pasai Naturactor Cover Face ni. Okay ini sebenarnya boleh dibuat sebagai foundation dan boleh juga dibuat sebagai concealer. Tapi aku buat jadi foundation + concealer.


Description: 
"Provides great coverage for skin. It's long lasting and you only need to apply a little to get the perfect skin look. For all skin types. Fragrance free. Special to make up artis and professional use."

Antara ingredients dalam ni yang bagus untuk kulit ialah;
Jojoba Oil - berkesan untuk merawat kulit kering dan membantu untuk menampakkan kemudaan bagi orang yang dah makin berumur. Dan jojoba oil juga diguna untuk acne treatment.
Mica - untuk menampakkan seri wajah dan tahan lama di kulit.
Tocopherol (Vitamin E) -  antioxidant yang akan melindungi dan membaiki kulit.

Dia memang jenis creamy foundation tapi dia punya texture sangat light. Ha.. aku pun tak tau macam mana dia boleh buat gitu.. but yeah bebeh.

Dia punya cover untuk kulit bagus walaupun dia sangat ringan.. tapi untuk cover blemish memang sangat bagus kalau guna dengan span basah. Aku suka guna dengan span basah sebab nampak sebati dengan kulit. (Sebenarnya aku tersalah pilih color.. haha. Tapi the best thing dia fit quite well after 10-15 minit. Aku pilih ni color 140.. aku rasa aku suppose pilih color 141 atau 151..aku perasan aku putih. Hakhak) :)

Oh yea.. kalau lepas guna dengan wet sponge... aku pegang muka aku rasa macam tak pakai apa2 kat kulit. 
And then dia fragrance free.. bau dia natural je.

Tahan lama.. cuma kalau waktu korang red flag.. korang pakai lebih dari 8 or 10 jam.. dia berminyak sikit kat muka.






Okay gambar pertama adalah gambar bare face dengan pelembab muka. Jangan gelak.. aku tau aku tak lawa. Lol. Susah tau aku nak tunjuk muka kat blog ni (walaupun setengah) hakhak. 
Gambar kedua tu gambar dengan hanya naturactor cover face. Yang ketiga tu dengan bronze blush, eyeliner and lipgloss.

Aku tak pakai bedak sebab aku rasa naturactor ni memang boleh pakai macam tu je. Tak payah pakai bedak pun tak apa.

Conclusion dia.. aku suka.. dan affordable. Satu bekas tu ada 20g boleh tahan lebih dari setahun..aku baca review dari orang ada yang habis pakai lepas 2 tahun.

Harga dia rm41 je kalau korang beli dengan Miss Zunita..(dia dah kahwin.. jangan ngengada nak ngorat. Aku panggil miss sebab sedap sikit bunyi dia. Mrs nampak macam cikgu besor. Haha). Btw, dia memang bawa semua barang original dari jepun dan jual online.

Korang boleh contact dia melalui;

Instagram : @elegancecosmetics
Whatsapp/SMS: 0133986129
Email: zunitaramli@gmail.com



3 comments:

ecah khalili said...

naturactor memang best..sebelum ni sy pakai naturactor untuk photoshoot..tapi baru2 ni tukar ke kryolan supra..pon best jugak..sama je macam naturactor..=)

Miss Ika said...

Such a great review. Keep it up
http://notamanjaku.blogspot.com/

Mr.Superman said...

susah nk tunjuk muka. akhirnya tunjuk jgk. bare face lagi tu. hahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...