Miss Magnifique!!

Friday, 28 March 2014

Jumaat...

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.


Otak masih sarat dengan hal-hal yang masih belum selesai.

Bukan senang nak memulakan sesuatu. Bertambah payah bila kita tak tahu nak mula dari mana.

Tak apa, masih ada masa.


I don't know what would happen tomorrow, but I'm trying my best to live today.


Barakah friday, everyone.
in shaa Allah.




Tuesday, 25 March 2014

23rd Birthday and... survive!



I never thought I would still breathing and survive to this date.

tak tersangka akan sempat mencecah umur 23 tahun. No, sungguh tak pernah. Tapi, Tuhan lebih tahu. Allah lebih tahu apa terbaik buat aku.
Alhamdulillah. 

Happy bornday to myself. 
dear self, I know you've been through a lot and doesn't feel like living. But let's do our best in seeking redha Ilahi, shall we? 

Tuhan, terima kasih.

Wednesday, 19 March 2014

... it does hurt.



"Thank you.
Goodbye never hurts. But a lie always will."

Wednesday, 12 March 2014

...




"I own nothing to lose everything and anything."

Tuesday, 11 March 2014

Meiko Cosmetics Naturactor Cover Face Review



Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh


Seperti tertera tajuk di atas.. yezza.. aku nak buat review pasal Meiko Cosmetics yang made in Japan. 
Just nak inform you guys, Meiko memang ada diperbuat dari China.. tapi the best quality of course la yang made in Japan.

Okey meh cek ceghita sikit pasai Naturactor Cover Face ni. Okay ini sebenarnya boleh dibuat sebagai foundation dan boleh juga dibuat sebagai concealer. Tapi aku buat jadi foundation + concealer.


Description: 
"Provides great coverage for skin. It's long lasting and you only need to apply a little to get the perfect skin look. For all skin types. Fragrance free. Special to make up artis and professional use."

Antara ingredients dalam ni yang bagus untuk kulit ialah;
Jojoba Oil - berkesan untuk merawat kulit kering dan membantu untuk menampakkan kemudaan bagi orang yang dah makin berumur. Dan jojoba oil juga diguna untuk acne treatment.
Mica - untuk menampakkan seri wajah dan tahan lama di kulit.
Tocopherol (Vitamin E) -  antioxidant yang akan melindungi dan membaiki kulit.

Dia memang jenis creamy foundation tapi dia punya texture sangat light. Ha.. aku pun tak tau macam mana dia boleh buat gitu.. but yeah bebeh.

Dia punya cover untuk kulit bagus walaupun dia sangat ringan.. tapi untuk cover blemish memang sangat bagus kalau guna dengan span basah. Aku suka guna dengan span basah sebab nampak sebati dengan kulit. (Sebenarnya aku tersalah pilih color.. haha. Tapi the best thing dia fit quite well after 10-15 minit. Aku pilih ni color 140.. aku rasa aku suppose pilih color 141 atau 151..aku perasan aku putih. Hakhak) :)

Oh yea.. kalau lepas guna dengan wet sponge... aku pegang muka aku rasa macam tak pakai apa2 kat kulit. 
And then dia fragrance free.. bau dia natural je.

Tahan lama.. cuma kalau waktu korang red flag.. korang pakai lebih dari 8 or 10 jam.. dia berminyak sikit kat muka.






Okay gambar pertama adalah gambar bare face dengan pelembab muka. Jangan gelak.. aku tau aku tak lawa. Lol. Susah tau aku nak tunjuk muka kat blog ni (walaupun setengah) hakhak. 
Gambar kedua tu gambar dengan hanya naturactor cover face. Yang ketiga tu dengan bronze blush, eyeliner and lipgloss.

Aku tak pakai bedak sebab aku rasa naturactor ni memang boleh pakai macam tu je. Tak payah pakai bedak pun tak apa.

Conclusion dia.. aku suka.. dan affordable. Satu bekas tu ada 20g boleh tahan lebih dari setahun..aku baca review dari orang ada yang habis pakai lepas 2 tahun.

Harga dia rm41 je kalau korang beli dengan Miss Zunita..(dia dah kahwin.. jangan ngengada nak ngorat. Aku panggil miss sebab sedap sikit bunyi dia. Mrs nampak macam cikgu besor. Haha). Btw, dia memang bawa semua barang original dari jepun dan jual online.

Korang boleh contact dia melalui;

Instagram : @elegancecosmetics
Whatsapp/SMS: 0133986129
Email: zunitaramli@gmail.com



Sunday, 9 March 2014

Review Etude House I Need You Royal Jelly Mask Sheet



Meh nak kongsi dengan korang mask best. Haha.
Etude House I Need You, Royal Jelly! Face Mask ni aku baru je pakai malam tadi..
And guess what, aku suka gila.

Okay just for some information..
Korang tau tak royal jelly ni ada banyak khasiat dia? Ada 134 khasiat termasuk lah ada vitamin, B1, B2, c, e, folic acid dan etc.
Dan royal jelly ni bagus untuk anti wrinkle, anti aging dan akan buat kulit lebih soft, smooth dan supple.



After aku pakai memang kulit rasa soft, smooth and supple.. and the most yang buat aku shock.. aku rasa kulit aku macam cerah sikit. Tak banyak la.. sikit je. Haha..

Aku beli ni pun masa etude house tengah buat sales and promotion. Lol. Aku kan suka beli barang masa sales. Tak adanya aku beli barang yang orang tak buat sales. Lol.

Harga sebenar dia rm6.90.

Takat ni selain daripada skinfood papaya yogurt mask.. ni antara mask favourite aku. And yea.. kalau aku pergi skinfood i will repurchase this.
Teehee.. :D


Miss M.
M stands for malas. Dah bye.

Thursday, 6 March 2014

hi.. how are you?

Assalamualaikum Warahmatullahi wabarakatuh.



Hi.. how are you?
Hello... where's the goodbye?

Lappy masih rosak dan masih tak hantar ke kedai. Ada sesiapa boleh tolong baiki secara FOC? Lol. Kidding guys.

I am alive.
And still at my house.
And doing nothing except for makan and tidur.

Wow.. what an exciting life aku ada. Lol.

Susah juga nak update pakai hp ni rupanya.. tapi tak apa lah.. aku tau korang rindu aku. Lol perasantannya.

Korang buat apa?

I miss my miss m.
Lol.

Aku tak sakit dah. Sihat ni.
*nangis* k tipu mana ada nangis.

I have nightmares.
I have something that keep haunting me.

Ohmyy.. how I miss my mama right now.


Hasbi Rabbi.
Hasbi Rabbi.




xoxo,
Miss M
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...