Miss Magnifique!!

Sunday, 14 September 2014

Food Hunting #2 Coffea Coffee

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang


Okay for the second entry untuk label Food Hunting ni.. hehe.. masih lagi simple.
It's more to dessertssss.

Me and my cousins lepaking sambil bersantai dekat Coffea Coffee.

And suggested by one of them untuk minum satu drink signature diorang, it's Peanut Butter.
Ha, ya, nama dia memang peanut butter je. And I was like 'whatt? Serious?'
Hahaha.

Dalam hati, karang dia bagi aku peanut butter yang sapu dengan roti tu acanerrr. Haha.

But no, Peanut Butter is a hot drink yang menjadi signature untuk Coffea Coffee.

And rasa dia memamg sedap. Tapi jangan minum masa dia dah sejuk, sebab rasa dia tak berapa sangat bila dah sejuk. Masa panas-panas sedap.



Tiramisu dia memang sedap gila kat Coffea Coffee ni. Memang sedaplah. Tak tau nak describe macam mana selain sedap. Masa makan tu rasa macam, ohmygod...heaven nya dessert ni. Rasa macam nak makan lagi dan lagi. Hahaha.

And then Red Velvet and Chocolate Muffin dia pun sedap. Memang sangat nice and best la untuk lepak and santai.

Air Caramel Cooliz (I don't know how to spell it right hahaha) with a shot of coffee memang sedap. My cousin order yang ni.

So, if chuolls pergi Coffea Coffee, jangan lupa order yang aku sebut ni.
Haha.


Okiedokie. Adios, amigo.



Xoxo,
Miss M?
Lol,
Zehan Ilyana

Saturday, 13 September 2014

Food Hunting #1 Caffe Bene (part 1)

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang



okay, aku nak start satu muka baru dalam blog ni. Atau satu label baru. It's food hunting!

haha..
ya, menggemukkan korang dan juga aku.


untuk entrt first bagi label ni. Meh lah aku bagi yang ringan-ringan je.
Aku share aku minum air je la dekat Cafe Bene.

Sedap!
Aku dengan my bestie.
caramel machiato and vanilla latte.

tryla. Tapi untuk Cafe Bene ni, ni baru part 1 okayyy..
Sebabbb.. hm.. :p


By the way, ni Cafe Bene dekat sunway yang lee kwang soo datang tu. Dekat dengan H&M kalau korang tak tau nak cari cemana. Haha.. sebab aku cari Cafe Bene ni pun lama gak berdasarkan tengok map floor.. sebab start dari O.. dan aku macam 'whatttttt?'
lol.





*jangan tanya harga sebab kalau aku tak letak tu, dah sah-sah aku tak ingat. Bye*





Xoxo,
Miss M?
Lol,
Zehan Ilyana

Tasbeeh by Zehan Ilyana

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang



Hi, korang apa khabar?
;')

Lama dah tak update blog and jenjalan kat blog korang.
haih. Tunggu wifi masuk and laptop okay ya. ;)


Lama menghilang, I started my own small business.
Making tasbeeh.
yeah.

bermulanya sebab tasbeeh aku putus. Then, aku tak tau nak beli kat mana tasbeeh yang cantik.. sebab semua tasbeeh aku beli masa aku ada kat Madinah dengan Mekah.
aku suka tasbih dari sana.. sebab cantik2. Nak berzikir pun rasa nyaman je. Hehe.

bermula la episod aku buat tasbih sendiri. Dan tasbih aku ni letak nama demgam charm sekali. So biar special sikit. Haha.

Aku start meniaga ni bulan april haritu.
entah la macam mana boleh nak meniaga. Bermula dengan suka2 dan try test the market sebab masa tu, mana ada orang malaysia yang buat lagi. Huhu.

kiranya, aku the first one la yang buat kat malaysia ni.

aku suka sebenarnya buat tasbih ni, sebab bagi aku it's not only about tasbeeh.
Aku happy tau, bila orang bagi feedback kata 'mak saya suka' 'ayah saya kata cantik'.
'Parents saya happy sangat dapat tasbih ni'


Allahu.
aku ni kan dah tak ada parents. Rasa macam happy gila bila dapat buat parents orang lain happy tau tak. Haha.
Sayu pun ada sebenarnya. :'D

Aku tak tau aku merepek apa ni.
tapi aku aktif kat instagram. Kalau korang rasa nak usha2 and tengok. Jengukla ig tasbeeh aku @tasbeehbyzehanilyana

nak usha aku tengok aku kat @zehanilyana
kakakakaka.
jangan nak usha sangat. Tumbuk kang.

:p

nah, aku bagi cuci mata tengok tasbih yang aku buat.











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...