Miss Magnifique!!

Sunday, 21 December 2014

Nak Transportation Services?

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang




hi!
ha, rajin kan aku update bulan ni? 
mestilah. lama tak update blog. rindu wehhh. hahaha


okay sebenarnya aku nak cerita pasal transportation service kat korang ni.

kalau korang nak pindah rumah ke, pindah pejabat ke, memerlukan lori untuk apa-apa lah yang korang nak pindah, aku ada tau satu company yang based on Malaysia.

nama company tu On Lookers Services, jangan risau depa adalah syarikat yang dah register dengan SSM. so terjamin punya, bro. haha.

dekat link atas tu ada details dioran. korang trylah, kot-kot membantu korang kan. 

kadang-kadang bukan senang nak cari lori nak pindah-randah ni. aku tau sebab aku dah beratus kali pinjdah randah.

kalaulah aku tau masa pindah haritu ada syarikat ni, aku contact depa je. wuuuu.

aku harap aku pun dapat membantu korang yang memerlukan khidmat lori ni. :')


okay tu je skian dari aku yang dah tak misteri lagi. :p



xoxo,
miss M
i mean,
zehan. :p


Monday, 15 December 2014

4 Tips Memakai Bracelet

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang




 Hi, i'm back again! Teehee~
Harini aku nak cerita cara macam mana nak pakai bracelet.



Majoriti perempuan zaman sekarang (aku lettew) gemar memakai bracelet dan trend ini bukan sahaja dilihat sebagai semusim tetapi merupakan trend sepanjang tahun. Yep, cuba korang tengok sekeliling korang, kebanyakan perempuan always akan pakai bracelet at least satu la, kan kan kan? Jika dahulu, pemakaian bracelet lebih digemari oleh wanita-wanita yang lebih feminine. Namun, kini terdapat pelbagai jenis bracelet dan sesiapa sahaja dilihat semakin bijak bergaya dengan memadankan bracelet yang bersesuaian dengan gaya mereka. Sebab sekarang gelang pun ada yang masculine occay. Haritu aku ada pergi kedai accessories, peh gambar tengkorak ada. Masa aku pergi wang kelian, bracelet berduri ada. Jadi yang bukan feminine malah lelaki pun sekarang, ewah, dah pandai pakai bracelet.

Selain padanan jenis bracelet dengan pakaian yang bersesuaian, terdapat beberapa tips pemakaian bracelet yang korang kena tahu untuk menyerlahkan lagi penampilan dan personaliti korang. Sebab sometimes accessories ni buat kita nampak ada personaliti, y'know.




Kalau korang memakai bracelet di kedua-dua belah tangan kanan and kiri, pastikan jumlah bracelet yang dipakai adalah tidak sama. Jika disebelah tangan kanan memakai 4-5 bracelet, pakai 1 sahaja bracelet di sebelah kiri korang. Sebab kalau korang pakai dua-dua belah sarat, dia macam 'errr..' punya feeling. Like, um, no please? Ha camtu.





And then, pastikan bentuk semua bracelet adalah berpadanan. Korang mesti tak nak nampak terlalu ‘sarat' dan ‘messy' bukan?




Pilih padanan warna yang menyerlah. Korang boleh memilih warna yang sepadan atau kombinasi warna yang kontra.





Gabungkan bracelet jenis metal dan fabrik. Ia kelihatan amat menarik! Serius, memang gabungan metal and fabrik nampak cool and stylo gila. Cuba tengok contoh gambar. Nice kan?


Yay, now you know how to wear your bracelet right?

Hope these tips will be useful pada semua yang baca! 😉

Wednesday, 10 December 2014

Food Hunting #4 Delicious

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang



hi!
i'm back!
sorry for the longggg no post. Ngeee.
it's hard to do everything without your laptop y'know.
i need my laptop right now. Haih.
Ada sesiapa yang nak bagi laptop free or repairkan my laptop for free?
Bwahahaha. Okay.. semua nak free kan. Haih. No worries. I'll figure it out later.

okay stop with my rant on and on.

Mesti pernah dengar Restaurant Delicious kan?
Yummy.

I wanna share about satu-satunya dessert kesukaan aku dekat Delicious ni.
i mean yang lain pun sedap. But i love this the most!


it's Chocolicious Sundae!



Sedap gila! My favourite. Yummy. Try la nanti kalau pi restaurant delicious. Yang aku tau Delicious ada dekat setia city mall and sunway pyramid.

Xoxo,
Miss M.
love,
Zehan Ilyama

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...