Miss Magnifique!!

Wednesday, 20 May 2015

Travel: 6 Barang Yang Dibawa Waktu Travel

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Penyayang Lagi Maha Pemurah



barang-barang ni, adalah setelah purse, handphone, passport (kalau pergi luar negara), baju, seluar dan keperluan asas lain.

1. Backpack 

sekurang-kurang 35L. macam aku punya 35L, tapi paling lama boleh travel 3 hari 3 malam. sebab dia agak kecil. tapi selesa. kalau 1-3 hari tu memang cun  dah guna 35l. guna 45l untuk lebih selesa dan banyak boleh letak barang. 



2. Plastik

penting sebab senang nak letak baju kotor, buang sampah dan sebagainya. 



3. Tisu dan Wet Tissue

penting sebab tak semestinya kita akan jumpa tandas atau air serta merta. 



4. Air Mineral

kadang-kadang waktu perjalanan yang panjang, tak berhenti, ataupun tengah jimat duit. elokla bawa air mineral dari rumah.


5. Sunblock

hahahaha. sebab percayalah anda akan hitam legam. sebab dah nama pun travel, jalan kaki beb. jalan kaki. dan cahaya matahari waktu tengahari sangat bahaya pada kulit dan boleh dapat cancer selain sunburn. jadi sunblock sangat penting.


6. Payung/Baju Hujan

kita bukan tourist. kalau tourist mesti ada kereta/teksi/etc.. kalau jalan kaki, marilah redah hujan ke panas ke. kalau tak bawa payung dan baju hujan, susah bila dah sampai hotel untuk keringkan baju. jadi seeloknya elakkan dari basah, tapi dalam pada masa yang sama tetap boleh terus travel. 




ditulis oleh,
Zehan Ilyana

3 comments:

ewanthology said...

dah berkeluarga ni mmg dah tak minat 'travel'... lebih kepada 'holiday' atau 'vacation'... segalanya well planned dan well prepared..maklumlah dah ada anak kecil.

Sanisah eeiyss said...

tips cantikkk tapi dah baca bila lepas bercuti (^___^)

bleh guna next time (^___^)

E'in said...

lame dh e'in x travel taw..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...