Miss Magnifique!!

Wednesday, 20 May 2015

Travel: Singapore Day Trip

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang



setiap kali aku sedih, mesti aku bawa diri ke tempat orang. entahlah, habit agaknya. lagipun seronok day trip macam ni. everything was in budget.

hm ayat macam poyo. tapi, hm.. hahahaha,

tiket bas pergi balik rm135.
aku bawa ke sana pun dalam 150 singapore dollar je. makan minum kongsi dengan iqa.
sebenarnya kalau nak berjalan ni boleh je. duit tak banyak pun boleh travel sekarang. yang penting korang kena korbankan keselesaan korang.

bagi aku, embrace the experience lagi better. hehehe.

150 dollar tu pun sebenarnya banyak. kalau setakat a day trip, 50 dollar pun cukup, tapi tak dapat beli ole2 bawa balik la. macam aku, aku bawa 150 dollar sebab aku nak beli ole2 dan makan makanan kat sana.

by the way it was worth it tau travel macam ni.

penat, tapi seronok dan best.

macam-macam pengalaman aku dapat masa travel ke singapore ni, dan buat aku rasa nak travel lagi dan lagi.

dulu masa kecik2, aku pergi singapore 3 kali, tapi tak sempat jalan2 pun, aku pergi buat rawatan kat sana. ni la masanya pergi jalan. seronok.

how i wish malaysia punya public transport maca dekat singapore ni.

bagi aku, malaysia perlu improve tempat-tempat pejalan kaki dan public transport. sebab kemudahan macam ni at least buat kita rakyat malaysia selesa untuk berjalan walau dalam negara sendiri. taklah semua rakyat malaysia obes sebab malas nak jalan kaki walaupun kedai dekat sahaja.

hahaha. aku cakap through experience sendiri. sebab aku dulu pun malas gila nak jalan kaki. sekarang ni bila dah pergi banyak tempat orang, baru aku tau sebenarnya negara maju yang lain atau tempat maju yang lain, memang menggalakkan penggunaan public transport dan jalan kaki.

malaysia masih kurang dalam pendedahan sebegini.


SInga camour duyung di Merlion Park




pantai dia bersih. pasir dia sebenarnya warna putih. lawa :)













sebenarnya aku tak tau nak tulis apa. hm. 


xoxo,
Zehan Ilyana





2 comments:

Nurzakiah Hanum said...

great :)

Ann Ishak said...

bagus trip macam ni, save cuma memang penat badan sikit la tapi takpe...dalam bus bole tido :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...